FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 25. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 25. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

MOSKVA - Ruski vice-premijer Sergej Ivanov je u petak izjavio da će Rusija nastaviti tražiti političko rješenje spora oko iranskog nuklearnog programa te je dodao da je prerano razmatrati nametanje sankcija. Istaknuo je da su razgovori o sankcijama preuranjeni i neusvrshishodni.

NAQOURA - Brod sa 170 francuskih vojnika inženjeraca stiglo je u petak u luku Naqoura u Libanonu gdje će sudjelovati u proširenim snagama Ujedinjenih naroda (UNIFIL), javlja agencija France Presse. Francuski vojnici će se priključiti 49-orici inženjeraca koji su raspoređeni u Libanonu već tjedan dana. Vojnici koji su se iskrcali u petak specijalizirani su za raščišćavanje, obnovu i razminiravanje.

SEUL - Južna Koreja je u petak upozorila da ne treba previše agresivno pokušavati uvjeriti Sjevernu Koreju da prekine svoj nuklearni program, a nakon što su neki japanski mediji javili da se Pjongjang priprema za testiranje atomskog oružja. Južnokorejski ministar vanjskih poslova Ban Ki-moon je priznao da će mogući nuklearni test iziskivati čvršći odgovor, dodavši da bi "takav test mogao imati ozbiljnije posljedice nego lansiranje raketa".

JERUZALEM - Popularnost izraelskog premijera Ehuda Olmerta opala je nakon što Izrael u nedavnom ratu nije uspio slomiti Hezbollah i izgubio bi od desno orijentirane oporbe da se izbori održavaju sada, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mišljenja objavljeni u petak. Prema tom ispitivanju javnog mišljenja, 63 posto ispitanika smatra da bi Olmert trebao podnijeti ostavku. A čak 74 posto ispitanika želi da njegov ministar obrane Amir Peretz podnese ostavku. Sljedeći će se izbori u Izraelu održati 2010. godine. Oporbeni vođa Benjamin Netanyahu je trenutačno najpopularniji političar u Izraelu, pokazali su rezultati istraživanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙