FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 13. rujna

ZAGREB, 13. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 13. rujna.
ZAGREB, 13. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 13. rujna.

ŠIBENIK - Na sjednici Povjerenstva hrvatske Vlade za pripremu turističke sezone 2006., kojim predsjeda ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, bit će analizirana provedba Programa pripremnih i provedbenih aktivnosti za ovogodišnju turističku sezonu. Po prvim podacima Hrvatske turističke zajednice, od siječnja do kolovoza ove godine na Jadranu je boravilo ukupno 7,6 milijuna gostiju, što je 2 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. U prvih osam mjeseci na Jadranu je ostvareno 44,66 milijuna prijavljenih noćenja, od toga 4,9 milijuna domaćih te 39,7 milijuna noćenja stranih gostiju. To je 2 posto više prijavljenih noćenja u odnosu na isto razdoblje lani, pro čemu je ostvareno 8 posto više noćenja domaćih te 2 posto više noćenja stranih gostiju. (11 sati, Hotelsko naselje Solaris, Kongresna dvorana).

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić predstavit će na konferenciji za novinare projekt 'Inteligentna energija - ciljevi i potrebe'. Riječ je o programu kojim se na europskoj razini nastoji promovirati procese koji ističu veću iskoristivost te korištenje obnovljivih izvora energije. S ciljem poticaja tog procesa, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je javni natječaj za dodjelu potpore za razvoj i proizvodnju opreme za primjenu obnovljivih izvora energije, vrijedan više od 5 milijuna kuna (11 sati, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Sveučilišni računski centar (SRCE) objavit će na konferenciji za novinare rezultate petog mjerenja hrvatskog web prostora. Mjerenje je izvedeno sredinom ove godine i njime su obuhvaćeni elektronički resursi dostupni HTTP i HTTPS mrežnim protokolom s poslužiteljima u .hr vršnoj internetskoj domeni, a uzorak je obuhvatio 36.391 poslužitelja. Ukupna veličina ovim mjerenjem obuhvaćenih javno dostupnih web stranica u .hr domeni, procjenjena je na više od 2 terabajta što je 1,73 puta više od posljednjeg mjerenja iz 2005. godine (11 sati, Josipa Marohnića 5).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Komori Zagreb održat će se Hrvatsko-njemački poslovni susret, u sklopu posjeta gospodarskog izaslanstva njemačke pokrajine Rheinland-Phalz zagrebačkoj komori. Predviđeni su poslovni razgovori njemačkih i hrvatskih gospodarstvenika o mogućim oblicima međusobne suradnje i uspostavljanju novih poslovnih veza, posebno u metalskoj industriji, građevinarstvu i komunalnoj djelatnosti (10 sati, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Čelnici projekta 'Eko-etno Hrvatska' najavit će na susretu s novinarima istoimenu 4. izložbu proizvoda i usluga ruralnih područja, koja će se održati od 19. do 24. rujna u sklopu Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma. Na izložbi će hrvatske županije predstaviti svoje autohtone proizvode i usluge (11 sati, Zagrebački velesajam, Klub izlagača).

ZAGREB - Informatička tvrtka SAP organizira dvodnevnu konferenciju u sklopu SAP-ove svjetske turneje (SAP World Tour), na kojoj SAP svoje korisničke sustave predstavlja trenutnim i potencijalnim klijentima. Zagreb će tako biti jedan od 76 gradova domaćina SAP-ove svjetske turneje koja je pokrenuta početkom lipnja i do sada je okupila preko tri tisuće sadašnjih i potencijalnih SAP-ovih korisnika (Lido i Pirahna bar, Jarunsko jezero, 9 sati).

ZAGREB - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su u srpnju ove godine u odnosu na lipanj veće za 1,5 posto, dok su u odnosu na isti mjesec lani bile manje za 7,9 posto, prvi su rezultati koje je objavio Državni zavod za statistiku. Promatrano prema područjima djelatnosti, zalihe gotovih industrijskih proizvoda su na kraju srpnja ove godine u odnosu na lipanj u prerađivačkoj industriji povećane za 1,5 posto, dok su u odnosu na isti lanjski mjesec pale za 9,1 posto. U rudarstvu i vađenju se pak na mjesečnoj razini bilježi rast zaliha za 1,4 posto, dok su u odnosu na isti lanjski mjesec povećane za 25,4 posto. U sklopu prerađivačke industrije zalihe su na mjesečnoj razini najviše smanjene u proizvodnji medicinskih, preciznih i optičkih instrumenata (27,2 posto) te proizvodnji duhanskih proizvoda (8,6 posto).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙