FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 18. kolovoza

ZAGREB, 17. kolovoza 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za petak, 18. kolovoza.
ZAGREB, 17. kolovoza 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za petak, 18. kolovoza.

ZAGREB - Tvrtka Antunović na susretu s novinarima najavit će skoro otvaranje hotela i trgovačko-poslovnog centra na 30.000 četvornih metara na Ljubljanskoj aveniji u Zagrebu (aula hotela "Antunović", Ljubljanska avenija bb u 11 sati).

ZAGREB - Struktura hrvatskog gospodarstva, sudeći barem po broju aktivnih pravnih osoba, sve se više mijenja u korist uslužnih djelatnosti, prije svega trgovine i posredovanja, a na štetu proizvodnje. Aktualni podaci o strukturi aktivnih pravnih osoba u Hrvatskoj pokazuju da je trgovina, sa gotovo trećinom udjela, na neprikosnovenom prvom mjestu, a zatim slijedi poslovanje nekretninama, iznamljivanje i poslovne usluge, sa udjelom od 17,8 posto, pa na samo te dvije djelatnosti otpada gotovo polovica svih aktivnih pravnih osoba u državi. Prerađivačka industrija pak tek je na četvrtom mjestu sa višestruko manjom zastupljenošću. Od 104.956 aktivnih pravnih osoba, po podacima Državnog zavoda za statistiku sa stanjem krajem lipnja ove godine, u prerađivačkoj industriji posluje njih 11.930 ili 11,3 posto od njihovog ukupnog broja.

ZAGREB - Kopnenim, vodenim i zračnim prijevozom u prvoj je polovici ove godine u Hrvatskoj prevezeno više od 57,9 milijuna putnika, što je 0,2 posto manje nego li u isto vrijeme lani, dok je istodobno prijevoz roba povećan za 4,7 posto i prevezeno je više od 54,8 milijuna tona roba, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Na statističke podatke o prijevozu najviše utječu podaci o cestovnom prijevozu, u kojem je u prvih šest mjeseci bilo prevezeno ukupno 31,7 milijuna putnika, što je 4,7 posto manje nego li u isto vrijeme lani, dok je istodobno prevezeno 6,8 posto više robe, odnosno oko 28,6 milijuna tona. Željeznicom je od siječnja do kraja lipnja bilo prevezeno 21,1 milijun putnika, što je 5,9 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a promet robe željeznicom porastao je za 1,5 posto, na više od 6,8 milijuna tona.

Urednica: Davorka Stanešić

tel. 01/4808 680

fax 01/4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙