FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 10. rujna 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 10. rujna 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

PODGORICA - Građani Crne Gore izašli su u nedjelju na prve opće izbore sazvane nakon proglašenja nezavisnosti te zemlje u lipnju, javljaju agencije. Birališta će biti otvorena do 21 sat kako bi 485. 000 birača izabralo 81 zastupnika od 747 kandidata na stranačkim listama. Prema anketama, koalicija "Za europsku Crnu Goru" premijera Mila Đukanovića uživa potporu 45,1 posto biračkog tijela, i u velikom je vodstvu pred oporbom predvođenom Narodnom socijalističkom strankom koja ima potporu 18,8 posto birača.

QUETTA - U eksploziji bombe kućne izrade koja je bila postavljena u blizini restorana u jugozapadnom pakistanskom gradu Quetti, u nedjelju je ranjeno 14 ljudi, priopćila je policija. Restoran se nalazi u samom središtu Quette, prijestolnici provincije Baluchistan. Prema riječima policajca Niaza Mohammeda, bomba je eksplodirala u trenutku kada je restoran bio prepun ljudi koji su naručivali doručak. Osim muškaraca u restoranu, u eksploziji je ranjena jedna slučajna prolaznica i petero djece. Jedna se ranjena osoba nalazi u teškom stanju.

COLOMBO - U žestokim borbama između vladinih snaga i pobunjenih Tamilskih tigrova u sjevernoj Šri Lanki poginulo je 28 vojnika, a 119 ih je ranjeno, priopćila je u nedjelju vojska. Pobunjenici su u četvrtak topništvom gađali vojnike na sjevernoj obrambenoj crti u Muhamalai na poluotoku Jaffna na sjeveru Šri Lanke izazvavši reakciju vojske, rekao je glasnogovornik brigadir Prasad Samarasinghe. Vojska je u nedjelju nastavila polaganao napredovanje na položaje pobunjenika u Muhamalai, rekao je neimenovani dužnosnik u medijskom centru za nacionalnu sigurnost ministarstva obrane. On je kazao da je vojska od četvrtka napredovala 600 metara.

MOSKVA - Spasilačke ekipe su u nedjelju pronašle tijela četiri rudara za kojima se tragalo otkako je prošloga tjedna izbio požar u sibirskom rudniku zlata, priopćilo je rusko ministarstvo za izvanredna stanja, čime je broj mrtvih dosegnuo 25. Glasnogovornica ministarstva Natalija Lukaš kazala je kako su tijela pronađena u nedjelju ujutro te kako je broj poginulih od 25 konačan. Požar je izbio u četvrtak u rudniku Darasun oko 4.700 kilometara istočno od Moskve. Trideset jedan od 64 rudara koji su bili u smjeni uspjeli su izaći na površinu nekoliko sati nakon izbijanja požara, a osam njih je to uspjelo u subotu. Darasun je u vlasništvu britanske tvrtke Highland Gold Mining koja posjeduje više rudnika na ruskom Dalekom istoku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙