FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 9. rujna 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.
ZAGREB, 9. rujna 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

MOSTAR - Hrvatska demokratska zajednica BiH pozvala je četvero zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru koji su izabrani u XI. izbornoj jedinici za dijasporu, da podrže tu stranku tijekom kampanje za predstojeće izbore u BiH. Kako je u subotu objavio Središnji izborni stožer HDZ-a BiH pozivi su jučer upućeni zastupnicima Zdenki Babić Petričević, Ivanu Bagariću, Krešimiru Ćosiću i Florijanu Borasu. Opći izbori u BiH zakazani su za 1. listopada.

SARAJEVO - Sjedinjene Države nemaju nakanu napustiti Bosnu i Hercegovinu niti će njenu sudbinu prepustiti Europljanima, izjavio je američki veleposlanik u BiH Douglas McElhaney. Komentirajući najavu o povlačenju najvećeg dijela preostalih američkih vojnika iz BiH do kraja ove godine, McElhaney je u intervjuu kojega je u subotu objavio sarajevski Dnevni avaz kazao kako je takva odluka Washingtona isključivo rezultat poboljšanog stanja u BiH. "SAD ni na koji način ne odlazi iz BiH. Nećemo mi vas ostaviti Europljanima", kazao je američki veleposlanik. Veleposlanik McElhaney kazao je kako će možda najbolji vidljivi dokaz zainteresiranosti SAD za BiH biti "ogromno veleposlanstvo" koje se upravo gradi u središtu Sarajeva, a Amerikanci će vojno djelovanje u BiH nastaviti i kroz stožer NATO-a smješten u toj zemlji.

KANDAHAR - NATO-ovi vojnici ubili su pedesetak talibana u petak i u subotu, čime se ukupni broj mrtvih pobunjenika u osmodnevnoj operaciji Meduza na jugu Afganistana popeo na gotovo 350, izvijestili su NATO i međunarodne snage u Afganistanu (ISAF). Tridesetak talibanskih pobunjenika ubijeno je u subotu ujutro u dvama okruzima nedaleko do Kandahara, glavnog grada južnog Afganistana. Uz kopnene snage, topništvo i zračna potpora sudjelovali su u borbama, dodaje izvor. U operaciji u kojoj sudjeluje 2.000 NATO-ovih vojnika i pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti, poginulo je i 19 stranih vojnika.

MADRID - Deset je osoba ozlijeđeno u subotu u madridskoj zračnoj luci Barajas u evakuaciji zrakoplova katarske tvrtke, pošto se zapalio kotač zrakoplova, pišu španjolske novine. Pilot zrakoplova koji je iz Madrida trebao poletjeti za Dohu počeo je kočiti pred polijetanjem zbog neobične buke iz stajnog trapa. Zbog naglog kočenja kotači zrakoplova su se zapalili i kapetan je morao odmah evakuirati putnike iz letjelice. Sve ozlijede uzrokovalo je guranje pri izlasku iz zrakoplova. Požar su odmah ugasili vatrogasci zračne luke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙