FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: za 12. rujna najavljen štrajk

POŽEGA, 8. rujna 2006. (Hina) - Službenici i namještenici Požeško-slavonske županije od utorka, 12. rujna, štrajkaju, najavio je danas na konferenciji za novinare sindikalni povjerenik Ljuban Čolić.
POŽEGA, 8. rujna 2006. (Hina) - Službenici i namještenici Požeško-slavonske županije od utorka, 12. rujna, štrajkaju, najavio je danas na konferenciji za novinare sindikalni povjerenik Ljuban Čolić.

Oni od poslodavca traže isplatu pet neisplaćenih plaća, podmirenje putnih troškova, regresa, jubilarnih nagrada te obustavu svih postupaka u svezi s davanjem otkaza namještenicima.

"Budući da je već prošlo pet mjeseci od kada su radnici primili zadnju plaću, a prošao je i rok koji smo dali županu da riješi pitanje isplate plaća, odlučili smo štrajkati jer za nas djelatnike još nije ništa učinjeno", kazao je Čolić.

Na težak položaj županijskih službenika i namještenika osvrnuo se i predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika Ivan Ihas. "Sramota je da jedna županija ne može platiti svoje ljude. Sramota je što je uopće županija došla u takav položaj, za koji nisu krivi županijski zaposlenici. Oni su samo taoci. Na žalost, čini mi se da nikoga nije briga za njih", istaknuo je Ihas. Najavio je kako je sindikat spreman i za oštrije sindikalne akcije.

"Štrajk službenika i namještenika je opravdan, legitiman i legalan. Županija je učinila sve kako bi se stvorili uvjeti za deblokadu žiro-računa i funkcioniranje Županije. Poznato je kolika je šteta nanesena Županiji te da ju ne možemo ukloniti s 15 milijuna kuna izvornih prihoda. Tražimo od Vlade da iz državnoga proračuna doznači barem početna sredstva, dok se u pregovorima ne dogovorimo kako dalje", rekao je župan Zdravko Ronko. Podsjetio je kako je Vladin povjerenik još u travnju tražio 67 milijuna kuna potpore.

Županija, s blokiranim žiro-računom s više od 20 milijuna kuna zbog dugova bankama, svojim djelatnicima, rečeno je, za pet plaća duguje gotovo tri milijuna kuna.

Iako su od 64 službenika i namještenika 45 u sindikatu, svi podupiru štrajk koji će, rečeno je, trajati sve dok se ne ispune sindikalni zahtjevi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙