FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 4. rujna

ZAGREB, 3. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 4. rujna.
ZAGREB, 3. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 4. rujna.

ZAGREB - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i predstavnici Hrvatskih željeznica (HŽ) predstavit će na konferenciji za novinare nova trgovačka društva u HŽ-u. Zakonom o podjeli HŽ-a uspostavlja se sustav povezanih društava koja su pravno samostalna i stoje u međusobnom odnosu na način da je HŽ holding u državnom vlasništvu i vlasnik četiri novoosnovana trgovačka društva - HŽ Infrastruktura, HŽ Putnički prijevoz, HŽ Cargo i HŽ Vuča vlakova. (12,00 sati, Ministarstvo, Prisavlje 14)

ŽUPANJA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković prisustvovat će obilježavanju početka 60. kampanje prerade šećerne repe u Sladorani d.d. u Županji. Sladorana veže značajan dio poljoprivrednog sektora, prije svega s područja Vukovarsko-srijemske županije, a osim 350 djelatnika zapošljava i približno 1.000 kooperanata. Prošle godine prerađeno je 578.242 tona šećerne repe, proizvedeno je ukupno 69.159 tona šećera, a rezultat na prošlogodišnjoj razini očekuje se i ove godine (10,00 sati, Naselje Šećerana 63).

ZADAR - Na okruglom stolu pod nazivom "Razvoj male brodogradnje u Hrvatskoj i mogućnosti za unaprjeđenje konkurentnosti" bit će predstavljeni planovi za unapređenje sektora male brodogradnje. Svrha okruglog stola, čiji su organizatori USAID-ov projekt "Poduzetna Hrvatska", HGK i Brodarski institut, je utvrditi što sve Hrvatska treba napraviti da u segmentu male brodogradnje postane konkurentna, koje trendove u tehnološkom i dizajnerskom smislu treba zadovoljiti te na koji način treba ubrzati suradnju među svim čimbenicima u maloj brodogradnji (10,00 sati, Hotel Kolovare, Bože Petrića 14).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u prvih sedam mjeseci ove godine zabilježeno 5.709.249 turističkih dolazaka u komercijalnim smještajnim objektima, što je za 3,8 posto više nego u istom razdoblju godine prije. Ti su turisti ostvarili ukupno 27.722.709 noćenje, što pak predstavlja povećanje za oko 4,5 posto u odnosu na prvih sedam prošlogodišnjih mjeseci, pokazuju prvi podaci Državnog zavoda za statistiku. Samo u srpnju u Hrvatskoj je registrirano 2.560.938 turističkih dolazaka, te 15,5 milijuna noćenja, što je blagi porast broja turista, za 1,1 posto, a broja noćenja za 2,7 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim mjesecom. U srpnju je ostvareno prosječno 6 noćenja po turističkom dolasku. Strani turisti u srpnju su bili zastupljeni sa 90 posto u broju dolazaka i 91 posto u broju noćenja.

ZAGREB - Prosječna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za lipanj je iznosila 4.640 kuna, što je i nominalno i realno niže nego za svibanj, nominalno za jedan, a realno za 0,9 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. U odnosu na plaće za lipanj prošle godine prosječna je neto plaća u lipnju ove godine nominalno viša za 4,7 posto, a realno za 0,7 posto. Statistički podaci o prosjeku čistih isplata po zaposlenom za lipanj prema djelatnostima pokazuju da je najviša prosječna neto plaća i tri i pol puta veća od najmanje neto plaće. Za lipanj je najniža prosječna neto plaća iznosila 2.407 kuna i to u djelatnosti štavljenje i obrada kože, dok je najviši prosjek neto plaće od 8.509 kuna zabilježen u zračnom prijevozu.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙