FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 7. rujna

ZAGREB, 6. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 7. rujna.
ZAGREB, 6. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 7. rujna.

OSIJEK - U sklopu obilježavanja 130. godišnjice Hrvatskih voda održat će se prezentacija nacionalnog projekta navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama, kao i predstavljanje vodoopskrbe u Hrvatskoj, a bit će dodijeljene i godišnje nagrade Hrvatskih voda. (12,30 sati, Hotel Osijek, Šamačka 4)

ZAGREB - U organizaciji Sektora za bankarstvo i druge financijske institucije Hrvatske gospodarske komore (HGK) održat će se prezentacija Međunarodnog udruženja posrednika u osiguranju (BIPAR). Članovi te udruge su 47 nacionalnih udruženja posrednika i zastupnika u osiguranju iz 32 zemlje, s oko 80 tisuća članica, koje zapošljavaju oko 250 tisuća ljudi. (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - U sklopu suradnje Zagrebačkog velesajma (ZV) i Messe Berlin, ovog se tjedna održava radionica pod nazivom "EU Practical Forum for Trade Fair Industry - Nove mogućnosti za međunarodnu suradnju", koja okuplja 20-ak predstavnika sajamskih kuća iz Hrvatske i inozemstva. Povodom održavanja te radionice predstavnici ZV-a i Messe Berlin predstavit će na susretu s novinarima međusobnu suradnju i samu radionicu. (11,45 sati, ZV, Av. Dubrovnik 15)

ZAGREB - Neto imovina 57 aktivnih otvorenih investicijskih fondova u Hrvatskoj iznosila je na kraju kolovoza više od 13,11 milijardi kuna i u odnosu na kraj srpnja bila je veća za 674,8 milijuna kuna, dok je od početka godine porasla za više od 4,2 milijarde kuna ili 48,5 posto, pokazuju podaci Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Najveću neto imovinu krajem kolovoza imali su mješoviti Raiffesen balanced fond, i to u iznosu većem od 1,59 milijardi kuna, te kunski novčani fond ZB Plus, s imovinom većom od 1,55 milijardi kuna. Imovinu veću od milijardu kuna, odnosno 1,08 milijardi kuna, krajem kolovoza imao je još samo ZB Global fond. Svih sedam fondova ZB Investa Zagrebačke banke na kraju kolovoza je upravljalo imovinom vrijednom 3,85 milijardi kuna, a neto imovina pet investicijskih fondova Raiffeisen Investa iznosila je pak krajem prošlog mjeseca 3,36 milijardi kuna. Imovina sedam fondova PBZ Investa iznosila 2,6 milijardi kuna, a četiriju fondova Erste-investa nešto više o 1,3 milijarde kuna.

ZAGREB - Uz snažan rast kunskih depozita kod banaka u Hrvatskoj u srpnju se bilježi i nominalni rast deviznih depozita, pa su na kraju tog mjeseca ukupni kunski štedni i oročeni depoziti kod banaka iznosili 41,4 milijarde kuna, sa visokom godišnjom stopom rasta od preko 60 posto, dok su ukupni devizni depoziti iznosili 82,1 milijardu kuna, a njihova je godišnja nominalna stopa rasta svega 1,4 posto. Po podacima Hrvatske narodne banke, nastavlja se snažan rast kunskih depozita kod banaka pa je nakon lipanjskog rekordnog mjesečnog povećanje u ovoj godini, od 3,4 milijarde kuna, u srpnju ostvareno po veličini drugo ovogodišnje povećanje za gotovo tri milijarde kuna ili za oko 7,7 posto. Ukupni su kunski štedni i oročeni depoziti kod banaka tijekom prvih sedam mjeseci ove godine povećani za 13,4 milijarde kuna, dok su na kraju srpnja ove godine bili veći za 15,67 milijardi nego prije godinu dana.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 684

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙