FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 6. rujna

ZAGREB, 6. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 6. rujna.
ZAGREB, 6. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 6. rujna.

ZAGREB - U tvrtki Plinacro održat će se sjednica Povjerenstva za plinofikaciju Hrvatske kojom će predsjedati predsjednik Vlade Ivo Sanader. Tom prigodom premijer će pustiti u rad novi Sustav za daljinski nadzor i upravljanje transportnim plinskim sustavom te magistralni plinovod Kutina-Slavonski Brod. Magistralni plinovod Kutina-Slavonski Brod dug je 108 kilometara, a taj novoizgrađeni plinovod predstavlja najpropulzivniji dio plinovodne okosnice plinskog transportnog sustava Donji Miholjac-Slavonski Brod-Zagreb-Karlovac-Pula. Na sjednici Povjerenstva bit će izviješćeno o stanju na izgradnji i modernizaciji plinskog transportnog sustava RH, a premijer Sanader će uvodno govoriti o značenju projekta plinofikacije Hrvatske (12,00 sati, Plinacro, Savska cesta 88 a).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka govorit će se o novostima u aktivnostima Ministarstva usmjerenim na rad hrvatskih cestovnih prijevoznika. Državni tajnik za promet Dražen Breglec iznijet će informacije vezane uz raspodjelu godišnjih dozvola za hrvatske cestovne prijevoznike te odgodi primjene Pravilnika o homologaciji vozila (11,00 sati, Ministarstvo, Prisavlje 14).

ZAGREB - Predstavnici tvrtke IBM na konferenciji za novinare najavit će četvrti IBM Forum koji će se održati u Umagu od 20. do 22. rujna pod sloganom "Inovacijom do uspjeha" (11,00 sati, IBM, Miramarska 23, zgrada Eurocentra).

CELJE - U Celju se otvara 39. Međunarodni obrtnički sajam (MOS) na kojem se predstavlja i 17 hrvatskih obrtnika i poduzetnika. HOK ove godine po jedanaesti put organizira te s 50 posto sufinancira nastup deset svojih članova na MOS-u, i to na zajedničkom izložbenom prostoru veličine 50 četvornih metara. Još šest obrtnika na celjskom sajmu sudjeluje u organizaciji te uz financijsku pomoć Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Krapina. Na ovogodišnjem MOS-u predstavlja se više od 1.500 izlagača iz 35 zemalja.

ZAGREB - U razdoblju od siječnja do kraja srpnja ove godine u hrvatskom je Jadranu ostvareno 280 kružnih putovanja stranih brodova, na kojima je došlo 279.256 putnika, koji su u Hrvatskoj boravili u prosjeku po dva dana, podaci su Državnog zavoda za statistiku. U odnosu na isto razdoblje lani, broj kružnih putovanja stranih brodova hrvatskom obalom bio je veći za 26,1 posto, a broj njihovih putnika povećan je za 14,3 posto. Samo u srpnju hrvatskim je vodama na kružnom putovanju bilo 90 stranih brodova, s ukupno 96.476 putnika. Podaci DZS-a pokazuju i kako je najviše kružnih putovanja, po lukama prvom uplovljavanja, u prvih sedam mjeseci ove godine bilo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, njih 261. Na Šibensko-kninsku županiju se, po lukama prvog uplovljavanja, odnosi 10, a na Zadarsku devet kružna putovanja stranih brodova.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙