FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Bravo" obilježava 50 godina izlaženja

BERLIN, 25. kolovoza 2006. (Hina) - Popularni njemački časopis za tinejdžere "Bravo" u subotu navršava 50 godina.
BERLIN, 25. kolovoza 2006. (Hina) - Popularni njemački časopis za tinejdžere "Bravo" u subotu navršava 50 godina.

Prvi broj ovog tjednika za mlade izašao je 26. kolovoza 1956. s podnaslovom "Časopis za film i televiziju" i s Marilyn Monroe na naslovnici, a u prvim godina se uglavnom bavio praćenjem medijskog fenomena televizije.

Tek u drugoj polovici šezdesetih, dolaskom prih velikih pop-zvijezda na scenu. "Bravo" je postao glasilom nove generacije koja je zaboravila strahote rata i uživala u prvim blagodatima njemačkog gospodarskog čuda.

"Bravo" redakcija je uvijek išla ukorak s vremenom tako da je 1966. organizirala veliku turneju Beatlesa po Njemačkoj. Od tada pa do danas, mnoge velike zvijezde, poput ABBA-e, Nene ili Take That ili Tokio Hotela, popularnost na značajnom tržištu njemačkog govornog područja uvelike zahvaljuju upravo podršci "Bravo" magazina.

Dodatnu popularnost "Bravo" je stekao krajem šesdesetih uvođenjem stalne rubrike "Dr. Sommer" u kojoj su tinejdžeri po prvi puta mogli javno progovoriti o svojoj seksualnosti.

Sličnu popularnost, čak i u zemljama u kojima se ne govori njemački, doživjeli su i foto stripovi s temetikom adolscentske seksualnosti.

"Mladi su 'Bravo' doživjeli kao revoluciju", smatra Klaus Farin, voditelj Arhiva za kulturu mladih u Berlinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙