FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 6. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 6. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

BANJA LUKA - U kompleksu Rudnika željezne rude Omarska u nedjelju je obilježena 14. godišnjica raspuštanja srpskog koncentracijskog logora koji je tamo formiran na početku rata u BiH, u proljeće 1992. godine, a u kojem je, kako se procjenjuje, bilo zatočeno 4.000 Bošnjaka i Hrvata s područja općine Prijedor od kojih je oko 900 ubijeno. U nedjelju je, pred više od tisuću preživjelih i članova obitelji ubijenih logoraša, govorio član Organizacijskog odbora komemoracije i nekadašnji zatvorenik Ismet Šarić, koji je rekao da žrtve nisu zadovoljne brojem podignutih optužnica protiv zločinaca u ovom logoru. Istaknuo je da "mnogi od njih i danas mirno šetaju ulicama Prijedora i rade na najodgovornijim dužnostima".

ZAGREB/TEHERAN - Glavni iranski pregovarač za nuklearna pitanja Ali Larijani odbacio je u nedjelju rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom se pod prijetnjom sankcija od iranske vlade traži da do 31. kolovoza obustavi rad na svom nuklearnom programu, upozoravajući da bi Iran tada i protiv svoje volje bio primoran reducirati izvoz nafte. "Rezolucija nema pravne osnove, a Iran neće prihvatiti rezoluciju koja bi ga lišila legitimnog prava proisteklog iz Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja, niti će podleći prijetnjama i ultimatumima", istaknuo je Larijani ocijenivši da rezolucija ne pridonosi diplomatskom rješenju spora. Osvrćući se na prijetnju sankcijama, Larijani je sa svoje strane zaprijetio smanjivanjem izvoza nafte.

BEJRUT - Trojica kineskih vojnika iz mirovnih snaga UN-a u Libanonu (UNIFIL) lakše su ranjena u nedjelju kada je granata Hezbollaha pala na njihovu bazu na jugu Libanona, objavljeno je iz mirovnih snaga UN-a u Libanonu. Sva su trojica zbrinuta i u stabilnom stanju.

BERLIN - Izraelska ofenziva protiv Libanona ojačala je podršku šijitskoj skupini Hezbollah, rekao je libanonski predsjednik Emile Lahoud u intervjuu za njemački časopis Focus koji će biti objavljen u ponedjeljak. "Ovdje su svi na strani Hezbollaha", rekao je taj prosirijski predsjednik dodajući da "Izraelci ne znaju gdje je Hezbollah i zato ga ne mogu pobijediti".

CASTEL GANDOLFO - Papa Benedikt XVI. u nedjelju je ponovno pozvao na mir na Bliskome istoku i zatražio hitan prekid vatre. Papa je kazao da, suočen s gorkom spoznajom da pozivi na hitan prekid vatre u toj podijeljenoj regiji nisu urodili plodom, osjeća potrebu da ponovi tu molbu i od svih zatražim da se potrude izgraditi pravedan i trajan mir.

DŽAKARTA - Deseci tisuća muslimana u više indonezijskih gradova prosvjedovali su u nedjelju protiv izraelske vojne ofenzive u Libanonu, nazivajući Izrael i Sjedinjene Države "pravim teroristima". Radikalne islamističke skupine i ženske organizacije izašle su na ulice u nekoliko velikih indonezijskih gradova osuđujući izraelsko bombardiranje južnog Libanona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙