FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Fantom slobode" posvećen istarskim piscima i fotografima

ZAGREB, 9. kolovoza 2006. (Hina) - Objavljen je novi broj književnoga časopisa "Fantom slobode" (1/2006.) koji je posvećen istarskim piscima i fotografima, izvijestio je danas izdavač časopisa.
ZAGREB, 9. kolovoza 2006. (Hina) - Objavljen je novi broj književnoga časopisa "Fantom slobode" (1/2006.) koji je posvećen istarskim piscima i fotografima, izvijestio je danas izdavač časopisa.

Broj otvara izbor pjesama i eseja Igora Grbića (1970.), autora, prevoditelja, predavača sanskrta na Filozofskom fakultetu u Puli i engleske književnosti na Visokoj učiteljskoj školi. Slijedi niz fotografija na temu Pule Deana Štifanića (1974.), voditelja udruge Studija KaPula u kulturnom centru Karlo Rojc. Fotografije objavljuje od 1993. u dnevnim novinama, magazinima i kulturnim časopisima.

U sljedećem bloku je izbor pjesama iz zbirke u nastajanju Lakoma Beti slobodne umjetnice i pjesnikinje Roberte Razzi (1965.) koja piše isključivo na svom dijalektu.

Časopis donosi seriju fotografija pulskog fotografa Matije Debeljuha (1980.) načinjenih za ovaj broj Fantoma. Autor inače istražuje razne mogućnosti na području pokretne slike - video umjetnosti i fotografije.

U bloku Fere, Igor Ferenac Fere (1982.) oštroumno i reperski pobraja sve anomalije Istre "terre magiche".

Fotografskim radovima predstavljena je Samira Cerića Kovačevića (1982.) iz Brtonigle, člana foto kluba Mrak. Broj zatvara dnevnička proza "Savičenta" Darka Pekice (1975), pisca, performera i predsjednika kulturno umjetničke udruge Šikuti Machine koja priređuje izložbe, koncerte i performanse.

Novom broju Fantoma slobode (253 str.) priložen je i CD istarske nu-metal grupe Popeye "EUrupa".

Književni časopis "Fantom slobode" tri puta na godinu izlazi od 2003., a izdaje ga zagrebačka izdavačka kuća Durieux u suradnji s dubrovačkom Art radionicom Lazareti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙