FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 19. srpnja

ZAGREB, 19. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za srijedu, 19. srpnja:
ZAGREB, 19. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za srijedu, 19. srpnja:

RIJEKA - U Rijeci će se potpisati Ugovor o uvrštenju municipalnih obveznica Grada Rijeke na Zagrebačku i Varaždinsku burzu, nakon čega će predstavnici grada i dviju burzi, agenta izdanja Privredne banke Zagreb, te Središnje depozitarne agencije održati konferenciju za novinare. Upis prve tranše obveznica Grada Rijeke završen je prošlog tjedna. Grad Rijeka planira do 2008. izdati tri tranše municipalnih obveznica, vrijednih ukupno oko 180 milijuna kuna, a tim će se sredstvima financirati izgradnja novog kompleksa gradskih bazena, garažno-poslovnog centra, novih cesta, itd. (12 sati, Povijesni i pomorski muzej Hrvatskog primorja).

ZAGREB - Koncern Agrokor potpisat će ugovor sa International Finance Corporation (IFC), fondom u sastavu Svjetske banke odgovornom za financiranje investicija u privatnom sektoru. Ugovor će potpisati predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić i potpredsjednik IFC-a Edward Nassim (11 sati, prostorije Agrokora, Trg Dražena Petrovića 3).

ZAGREB - Čelnici Hrvatskog pčelarskog saveza (HPS) nakon hitne sjednice Upravnog odbora na konferenciji za novinare govorit će o Zakonu o poticajima u poljoprivredi, odnosno problemu poticaja za med. Naime, HPS je u dogovoru s Ministarstvom poljoprivrede bio dogovorio da će se poticaji isplaćivati kao do sada, po jednoj košnici, no u Saboru je, kako navode iz Saveza, amandmanom od strane članova HDZ-a taj prijedlog promijenjen i poticaji za ovu godinu isplaćivali bi se po kilogramu prodanog meda. Takva odluka odgovara otkupljivačkim tvrtkama i malom broju pčelara koji imaju velike zalihe meda, ističu iz HPS-a. Stoga najavljuju da će se Upravni odbor otvorenim pismom obratiti premijeru Ivi Sanaderu, te razgovarati o mogućim prosvjedima na jesen (13 sati, HPS, Pavla Hatza 5).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora predstavit će svoju novu, odnosno redizajniranu Internet stranicu, a tom će prigodom iznijeti i podatke o dosadašnjoj posjećenosti toj stranici (10 sati, Poslovni klub HGK, Roosveltov trg 2).

urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙