FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu 26. srpnja

ZAGREB, 26. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 26. srpnja.
ZAGREB, 26. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 26. srpnja.

ZAGREB - Predstavnici Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisat će ugovor o zajmu, vrijedan 50 milijuna eura, namijenjen financiranju izgradnje II B faze autoceste Rijeka - Zagreb, odnosno dopune do punog profila autoceste 44,26 kilometara dionica od Kikovice do vijadukta Stara Sušica. Također će biti potpisan ugovor o jamstvu između Republike Hrvatske odnosno Ministarstva financija i EBRD-a za financiranje spomenutog projekta. Zajam je odobren na 25 godina uz poček od četiri godine i uz jamstvo Republike Hrvatske, a čini cjelinu sa kreditom EBRD-a u iznosu od 210 milijuna eura koji je potpisan u Rijeci početkom ožujka. (10,30 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - Povodom raspisivanja javnog natječaja za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz SAPARD programa, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva predstavit će na konferenciji za novinare mogućnosti korištenja nepovratnih sredstava iz tog predpristupnog fonda Europske unije. Natječaj se odnosi na sredstva iz SAPARD programa, koja su osiguranja iz proračuna EU (75 posto) i Hrvatske (25 posto), a ukupno iznose 33 milijuna eura. (12,00 sati, Ministarstvo, Ulica grada Vukovara 78)

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) bit će otvorene ponude za kupnju 69,96 posto dionica Hotela Maestral iz Dubrovnika. Početna cijena za 360.802 dionica Hotela Maestral iznosi 72,16 milijuna kuna, a od ponuđača se, uz uobičajene uvjete očekuje i da ponudi priloži pismo namjere ili neki drugi dokument koji će jamčiti da će Hoteli Maestral biti uvršteni u neki od uglednih svjetskih hotelskih lanaca. (14,00 sati, HFP, Ivana Lučića 6)

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙