FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 21. srpnja

ZAGREB, 21. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za petak, 21. srpnja:
ZAGREB, 21. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za petak, 21. srpnja:

ZAGREB - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) održat će sjednicu na kojoj će biti riječi o aktualnim privatizacijskim pitanjima. (11,30 sati, HFP, Ivana Lučića 6)

ZAGREB - Koncern Agrokor potpisat će s predstavnicima pet banaka - ABN AMRO Bank, Bank Austria Creditanstalt, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich, Privredne banke Zagreb i Societe Generale - Splitske banke, ugovor o financijskim aranžmanima. (10,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

PULA - Glavna skupština pulskog brodograditelja Uljanika trebala bi, među ostalim, donijeti odluku o prijenosu gotovo 35 milijuna kuna gubitka iz prošle godine. Kako preneseni gubitak Uljanika iz prijašnjih godina iznosi još 12,1 milijun kuna, ukupni gubitak za prijenos u ovu godinu iznosit će više od 47 milijuna kuna. Također, Skupština bi trebala odobriti i odluku o nagrađivanju članova Nadzornog odbora Uljanika u neto iznosu od 75 posto prosječne hrvatske neto plaće, odnosno u visini cijele prosječne neto plaće za predsjednika NO-a. (11,00 sati, Dom Uljanika, Riva 6)

ZAGREB - Vrijednost svih tranksakcija vrijednosnim papirima u drugom tromjesečju ove godine iznosila je 130,66 milijardi kuna, što je za 0,56 posto više nego u prethodnom kvartalu, podaci su Središnje depozitarne agencije (SDA). Premda je zabilježen relativno visok rast prometa dionicama, zapisima i ostalim vrijednosnim papirima, promet obveznicama je ipak neutralizirao tako dobre rezultate što je rezultiralo i ukupnim porastom prometa u vrijednosti od zanemarivih 0,56 posto, navodi se u Statističkom biltenu SDA. Prema tim podatcima, najveći dio vrijednosti transakcija vrijednosnim papirima u drugom tromjesečju ove godine, odnosno 49,84 posto ili 65,12 milijardi kuna odnosio se na trezorske zapise, a slijede obveznice, kojih je u ta tri mjeseca protrgovano za 57,85 milijardi kuna (udio od 44,28 posto). No, vrijednost transakcija obveznicama za 20,48 posto je niža nego li u prvom tromjesečju ove godine.

urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙