FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adris grupa: rast prodaje uz manju profitabilnost

ROVINJ/ZAGREB, 3. kolovoza 2006. (Hina) -
ROVINJ/ZAGREB, 3. kolovoza 2006. (Hina) -

Ukupni prihodi Adris grupe u prvih šest mjeseci ove godine iznosili su 1,22 milijarde kuna i na razini su prošlogodišnjih, priopćeno je iz Adrisa.

Poslovni prihodi iznosili su 1,15 milijardi kuna, a dobit prije poreza 335,8 milijuna kuna, što je za osam posto manje u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine.

U cigaretnom dijelu poslovanja ostvarena je gotovo šest posto veća prodaja vlastitih brandova, uz rast i na domaćem i na inozemnom tržištu.

Krajem lipnja ove godine TDR je završio proces preseljenja zagrebačkog i rovinjskog pogona u novu tvornicu u Kanfanaru. Time se, kako navode iz Adrisa, privodi kraju trenutno najveća proizvodna investicija u Hrvatskoj, vrijedna milijardu kuna, kojom se osigurava organizacijsko-tehnološko unapređenje proizvodnje i konkurentnost TDR-ovih proizvoda na globaliziranom tržištu.

Turistički dio poslovanja pak u prvoj je polovici ove godine ostvario ukupan prihod u iznosu od 196,8 milijuna kuna, što je za 8 posto više nego u prvom polugodištu 2005.

U hotelima Istra i Eden, te u turističkim naseljima Belvedere i Blesička završeni su radovi ukupne vrijednosti 370 milijuna kuna, čime su svi planirani ovogodišnji kapaciteti stavljeni u funkciju.

Ukupan planirani iznos investicija u turizam u 2006. iznosi 580 milijuna kuna, a do 2009. Adris grupa će u turizam uložiti 2,2 milijarde kuna.

(Hina) xpp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙