FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grupacija Valamar u prvih šest mjeseci ostvarila 1,1 milijun noćenja

ZAGREB, 20. srpnja 2006. (Hina) - Grupacija Valamar u prvih je šest mjeseci u svojih pet turističkih kompanija ostvarila gotovo 1,1 milijun noćenja, što je blagi porast u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavili su iz Valamar-a.
ZAGREB, 20. srpnja 2006. (Hina) - Grupacija Valamar u prvih je šest mjeseci u svojih pet turističkih kompanija ostvarila gotovo 1,1 milijun noćenja, što je blagi porast u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavili su iz Valamar-a.

Na rezultate je, kako ističu, negativno utjecalo uvođenje stope PDV-a na turističke usluge, što je posebno kao destinaciju poskupjelo Dubrovnik, te tečaj kune i eura koji je ove godine nepovoljniji u odnosu na prošlu godinu.

Porečka Riviera holding u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je 680.522 noćenja, što je 1 posto više nego u istom periodu lani.

Prema podatcima te tvrtke, pozitivan trend u noćenjima i ostvarene bolje prosječne cijene za 3,5 posto rezultirale su neto operativnim prihodom od 108 milijuna kuna, što je 5 posto više nego u 2005.

Ukupni prihod Riviera holdinga iznosi 111 milijuna kuna, što je rast od 4 posto.

Zbog sezonalnosti poslovanja i promjene amortizacijske stope na održavanje, ukupan rezultat u prvom je polugodištu je gubitak od 37 milijuna kuna, što je značajno bolji rezultat od planiranog. Naime, gubitak u poslovanju za prvih šest mjeseci uobičajen je za sezonski karakter poslovanja hotelijera, jer se najveći prihodi ostvaruju u ljetnoj sezoni, navode iz porečke Riviere.

Dubrovnik-Babin kuk d.d., tvrtka u većinskom vlasništvu Riviere holding, u prvih šest mjeseci ostvarila je 159.865 noćenja je, što je 12 posto manje u odnosu na prethodnu godinu, ali je unatoč tome prihod od smještaja na razini planiranog (30,2 milijuna kuna).

Zbog sezonalnosti poslovanja također je ostvaren gubitak od 11,2 milijuna kuna, dok je ukupni prihod iznosio 40,8 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Tvrtka Rabac bilježi 177.394 noćenja što je više za 3,5 posto u odnosu na prošlu godinu. Rabac je u prvih šest mjeseci ostvario ukupni prihod u visini od 28,8 milijuna kuna, dok gubitak iznosi 12 milijuna kuna.

Tvrtka Zlatni otok iz Krka u prvih šest mjeseci također bilježi rast noćenja i to za tri posto, na 73.591 noćenje. Ukupni prihodi tvrtke iznosili su 9,7 milijuna kuna, a gubitak 2,7 milijuna kuna.

Pulska Puntižela d.o.o. u prvih je šest mjeseci ostvarila devet posto više noćenja u kampu te u čvrstim objektima isti broj noćenja kao u prošloj godini. Prema podatcima te tvrtke, financijski rezultat poslovanja 12 posto je bolji nego prošle godine, a neto operativni prihod iznosi 1,33 milijuna kuna.

Na razini grupacije Valamar u ovoj je godini u obnovu i uređenje objekata i okoline uloženo oko 120 milijuna kuna, što je dio šireg plana ulaganja do 2008., navode iz te turističke grupacije.

(Hina) xtp ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙