FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 1. kolovoza

ZAGREB, 31. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije za utorak, 1. kolovoza.
ZAGREB, 31. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije za utorak, 1. kolovoza.

ZAGREB - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj smanjene su u lipnju ove godine u odnosu na svibanj za 3,5 posto, dok su u odnosu na isti mjesec lani bile manje za 9 posto, prvi su rezultati koje je objavio Državni zavod za statistiku. Pad zaliha gotovih industrijskih proizvoda zabilježen je i u svibnju (1,3 posto na mjesečnoj te 3,9 posto na godišnjoj razini), travnju (0,8 posto na mjesečnoj i 0,9 posto na godišnjoj razini) te ožujku (4,2 posto na mjesečnoj i 1,2 posto na godišnjoj razini). Promatrano prema područjima djelatnosti, zalihe gotovih industrijskih proizvoda su na kraju lipnja ove godine u odnosu na svibanj u prerađivačkoj industriji smanjene za 3,7 posto, dok su u odnosu na isti lanjski mjesec pale za 10,3 posto. U rudarstvu i vađenju se pak na mjesečnoj razini bilježi rast zaliha za 2,5 posto, dok su u odnosu na isti lanjski mjesec povećane za 23,7 posto.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj ove godine iznosila je 24,98 kuna, što je u odnosu na travanj manje za 9 posto, a u odnosu na svibanj prošle godine više za 3,1 posto, objavio ja Državni zavod za statistiku. U svibnju ove godine bi je plaćen 181 radni sat, što je za 12,4 posto više nego u travnju, a najveći je broj plaćenih sati bilo u vodenom prijevozu (209). Najmanji je pak bio u obrazovanju - 171 sat. Promatrano po djelatnostima, najveća prosječna neto satnica za ovogodišnji svibanj, u iznosu od 46,02 kune, isplaćena je u zračnom prijevozu. Najmanju satnicu, od 13,13 kuna u svibnju su imali zaposleni u proizvodnji odjeće.

ZAGREB - Poljoprivredni kombinat Belje iz Darde, u većinskom vlasništvu koncerna Agrokor, prvu polovicu ove godine završio je s dobiti prije oporezivanja u iznosu od 4,66 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju lani Belje poslovalo s gubitkom većim od 8,8 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tvrtke, koje prenosi Varaždinska burza. Ukupni prihodi Belja u prvih šest mjeseci ove godine povećani su u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 7,5 posto, na 206,92 milijuna kuna. Ukupnih rashoda Belja pak, koji su iznosili 202,25 milijuna kuna, povećani su za neznatnih 0,5 posto u odnosu na prvu polovicu prošle godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel. 01/4808 680

fax 01/4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙