FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 17. srpnja

ZAGREB, 16. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije za ponedjeljak, 17. srpnja.
ZAGREB, 16. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije za ponedjeljak, 17. srpnja.

ZAGREB - Nastavlja se snažan rasta kreditne aktivnosti banaka u Hrvatskoj - ukupni krediti nebankarskom sektoru na kraju svibnja su iznosili 170,8 milijardi kuna, što je za 3,2 milijarde kuna više nego u mjesecu prije, u čemu se stanovništvo zadužilo za novih 2,2 milijarde kuna. Na godišnjoj razini pak, u odnosu na svibanj 2005. ukupni krediti su povećani za 31,8 milijardi kuna ili za 22,8 posto. Po podacima Hrvatske narodne banke, ukupni krediti stanovništvu na kraju svibnja iznosili su gotovo 85 milijardi kuna, a u prvih su pet mjeseci ove godine povećani za 6,4 milijarde kuna. Istodobno, u odnosu na isti mjesec prošle godine u ovogodišnjem su svibnju krediti građanima veći za 16,8 milijardi kuna.

ZAGREB - Cijene na malo u Zagrebu su u svibnju porasle 0,8 posto preme mjesecu ranije, a prema svibnju lani povećane su 3,2 posto, podaci su Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Troškovi života u odnosu na travanj bilježe rast od 1,3 posto, a prema svibnju lani povećani su četiri posto. Maloprodajne cijene roba u svibnju su prema mjesecu ranije povećane jedan posto, dok su cijene usluga porasle 0,1 posto. Najveći rast maloprodajnih cijena bilježe poljoprivredni prehrambeni proizvodi, za 6,9 posto.

ZAGREB - Promet od trgovine na malo u Zagrebu je u svibnju ove godine u odnosu na travanj nominalno povećan za 4,3 posto, a realno za 3,2 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavod za prostorno uređenje. U odnosu na svibanj prošle godine pak promet od zagrebačke trgovine na malo je nominalno bio veći za 11,3 posto, a realno za 8,1 posto. Promatrano po pretežnoj djelatnosti, rastu prometa od trgovine na malo tijekom svibnja ove godine u odnosu na prethodni mjesec, najviše je pridonio 10,8 postotni rast prometa u prodaji, održavanju i popravku motornih vozila.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙