FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 31. srpnja

ZAGREB, 30. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije za ponedjeljak, 31. srpnja.
ZAGREB, 30. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije za ponedjeljak, 31. srpnja.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u lipnju ove godine bila je veća za 0,3 posto u odnosu na svibanj, dok je na godišnjoj razini, prema lipnju prošle godine, zabilježen rast od dva posto, desezonirani su podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku. Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od srpnja 2005. do lipnja 2006. u usporedbi s istoimenom proizvodnjom iz razdoblja od srpnja 2004. do lipnja 2005. bila je pak veća za 4,6 posto. Riječ je o podacima izračunatim iz indeksa trend-ciklusa, koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Zagrebu u lipnju ove godine u odnosu na svibanj bila je manja za 8,2 posto, dok je u odnosu na lipanj prošle godine smanjena za 7,7 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Industrijska proizvodnja u Zagrebu u prvih šest mjeseci ove godine bila je pak za jedan posto veća nego u istom razdoblju lani. Proizvodnja u prerađivačkoj industriji, koja čini 81,72 posto zagrebačke industrijske aktivnosti, pala je u lipnju u odnosu na prethodni mjesec za 6,6 posto, dok je u odnosu na lipanj 2005. bila manja za 6,5 posto. No, u prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje zagrebačka prerađivačka industrija zabilježila je rast od 1,2 posto.

ZAGREB - Prosječna neto plaća isplaćena za svibanj u Zagrebu iznosila je 5.612 kuna i bila je za 208 kuna, odnosno 3,8 posto viša u odnosu na prosjek iz travnja, dok je u odnosu na prosječnu neto plaću za svibanj na razini države bila veća za 926 kuna. Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje, prosječna neto plaća za svibanj u zagrebačkom gospodarstvu iznosila je 5.433 kune, dok je prosjek za negospodarske djelatnosti iznosio 5.339 kuna. Promatrano po pojedinim djelatnostima, najvišu neto plaću za svibanj ove godine, u iznosu od 9.004 kune, u Zagrebu su imali zaposleni u zračnom prometu. Istodobno su najnižu plaću imali zaposleni u proizvodnji tekstila, od 2.465 kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel. 01/4808 680

fax 01/4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙