FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 26. srpnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 26. srpnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Britanski službenici i zaposleni općenito provode prosječno 150 sati godišnje na sastancima tijekom kojih ih većina uopće ne sluša šefove i sanjari o seksu, odmoru i hrani pokazala je anketa objavljena u utorak. Devedeset posto od 4000 ispitanika sudjeluje na najmanje jednom radnom sastanku tjedno a 25 posto na najmanje jednom dnevno koji može potrajati i do tri sata. No prosječna koncentracija ne prelazi 23 minute, iznad kojih um počinje lutati, a brojni ispitanici kažu kako počinju sanjariti fiksirajući zidni sat umjesto da se usredotoče na riječi nadređenih. Na sastancima se najbolje koncentriraju odvjetnici, dok su trgovci i žene statistički najviše rastreseni. Nastavnici i novinari najskloniji su sanjarenju o seksu, pokazalo je ispitivanje.

LONDON - On stane u pretinac za rukavice u automobilu, pojavljuje se pritiskom na prekidač, a kada žena završi s njegovom uporabom samo treba povući čep i on se ispuše. On je "Buddy na zahtjev", lutka-muškarac na napuhavanje koja bi trebala pomoći ženama vozačicama u savladavanju straha i nervoze tijekom samostalnih noćnih vožnji automobilom. Prema istraživanju tvrtke koja je proizvela lutku, 82 posto žena osjeća se sigurnije ako netko sjedi u automobilu pored njih, a gotovo polovica ne voli noću voziti bez suputnika.

HONG KONG - Prosječna očekivana životna dob muškaraca u Hong Kongu najveća je u svijetu, unatoč zagađenosti i sve nezdravijem načinu života, pokazalo je istraživanje japanske vlade čije rezultate u srijedu prenosi South China Morning Post. U Hong Kongu muškarci mogu očekivati starost od 79 godina, a iza njih su muškarci na Islandu (78,9 godina) i Švicarskoj (78,6 godina) te Japanci (78,5 godina). Žene u toj bivšoj britanskoj koloniji imaju prosječnu očekivanu životnu dob od 84,7 godina i na drugom su mjestu na svijetu iza Japanki koje u prosjeku žive šest mjeseci duže.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙