FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 25. srpnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 25. srpnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Zahvaljujući nadahnuću lika australskog popularnog junaka Krokodila Dundeeja, jedna se britanska bakica uspjela obraniti od provalnika koji joj je prijetio nožem, tako što ga je zastrašila nožem većim od njegovoga. Kad je, probudivši se, nad sobom vidjela maskiranog čovjeka koji vitla nožem, Winifried Whelan je zavrištala i sjurila se niz stepenice do kuhinje. Zgrabivši golemi nož za meso, viknula je šokiranom provalniku - "To zoveš nožem? Ovo je nož", ponovivši legendarnu scenu iz filma Krokodil Dundee u kojoj se glumac Paul Hogan istim riječima obraća newyorškom lopovu.

BOSTON - Amerikanka Analicia Perry (20) ubijena je hicima iz vatrenog oružja točno na četvrtu godišnjicu bratovog ubojstva, otprilike na istom mjestu i u isto doba dana kad i on, dok je palila svijeće u znak sjećanja na njegovu pogibiju, objavila je u ponedjeljak bostonska policija. Ubijena je u subotu oko 22.30 u bostonskoj četvrti Roxburyju u jednosmjernoj ulici, nedaleko od velike postaje gradskog prijevoza i sjedišta bostonske policije. Policija nije željela otkriti identitet žrtve, ali su Analiciju Perry identificirali prijatelji i jedan član obitelji. Imala je četverogodišnju kćer i živjela je s majkom i sestrom ni dva kilometra od mjesta gdje joj je ubijen brat. Policija zasad ne zna ni počinitelja ni razlog ubojstva.

WASHINGTON - Matične stanice iz masnoga tkiva mogu se pretvoriti u stanice glatkih mišića što otvara put liječenju mnogih vrsta srčanih i gastrointestinalnih bolesti te bolesti mjehura, izvijestili su u ponedjeljak američki znanstvenici. Pokus još, doduše, ne nudi pretvaranje naslaga suvišnoga sala u čvrst i ravan trbuh, ali istraživači kažu da se uzgojene stanice stežu i opuštaju baš kao stanice glatkih mišića od kojih su, među ostalim, građeni unutrašnji organi krvožilnog, probavnog, dišnog i urogenitalnog sustava. Studija objavljena u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences pokazuje da masno tkivo može biti dobar izvor tjelesnih matičnih stanica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙