FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 24. srpnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 24. srpnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

HONG KONG - Policija u Hong Kongu traga za nepoznatim napadačem koji je dosad ozlijedio dvije osobe bacajući škare na prolaznike. Jedna je 78-godišnje žena teško ozlijeđena škarama, koje su joj se zabile u glavu dok je kupovala povrće na štandu. Nakon operacije nalazi se stabilnom, ali po život opasnom stanju. Druga žrtva bio je 28-godišnjak, koji je prošao samo s dubljom ogrebotinom na čelu. Bacanje predmeta sa visokih zgrada na prolaznike relativno je čest prekršaj u Hong Kongu a kažnjava se sa maksimalno šest mjeseci zatvora ili globom od oko 13.000 američkih dolara. Tijekom 2005. godine zabilježeno je više od 1.000 slučajeva pada predmeta sa visokih zgrada, ali srećom ozlijeđeno je samo 14 osoba.

SINGAPUR - Stotine Singapuraca iduće će nedjelje ošišati kosu u znak solidarnosti s djecom koja boluju od karcinoma, priopćila je Zaklada za djecu oboljelu od karcinoma koja je organizator akcije "Kosa za nadu" . Dosad se za akciju prijavilo više od 300 dobrovoljaca. Akcija se odvija u sklopu manifestacije kojom se želi prikupiti 250.000 singapurskih dolara (158.000 američkih dolara) za oboljelu djecu i njihove obitelji. U prvoj akciji "Kosa za nadu" oko 500 dobrovoljaca potpuno je ošišalo svoju kosu.

HAMILTON - Sabljarka teška preko 350 kilograma probola je ribolovca i srušila ga u more, ali je on ipak uspio preživjeti incident, objavljeno je iz bolnice na Bermudima. Ian Card (32) sudjelovao je u natjecanju u ribolovu na otvorenom moru zajedno sa svojim ocem Alanom. Sin je uspio uloviti ribu na udicu, a kad ju je privukao ka brodu i spremao se za izvlačenje na palubu, sabljarka je iskočila iz mora i probola ga ispod ključne kosti. Ian je pao u more ali se nekako uspio osloboditi "sablje", pa ga je otac izvukao na palubu i što je brže mogao dopremio na kopno, gdje je hitno prebačen u bolnicu. "Imao je veliku sreću, to je vrlo ozbiljna ozljeda", rekao je dr. Christian Wilmsmeier koji ga je zbrinuo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙