FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 22. srpnja 2006.(Hina) - Prgled vijesti iz svijeta do 15,30 sati.
ZAGREB, 22. srpnja 2006.(Hina) - Prgled vijesti iz svijeta do 15,30 sati.

BEJRUT - Izraelska bombardiranja uništila su u subotu neke televizijske i odašiljače mobilne telefonije u Libanonu, objavila je policija. Srušen je odašiljač TV Libanona i nekoliko privatnih televizijskih i radio postaja. Bombardiranja su potpuno uništila instalacije i izazvala velike požare. U velikom dijelu države prekinut je zemaljski televizijski program i otežana komunikacija mobilnim telefonima.

LARNACA - Brodovi i zrakoplovi prebacili su u subotu velik broj iscrpljenih ljudi koji iz Libanona bježe na Cipar, otok na koji je do sada stiglo više od 25.000 evakiranih ljudi. Ciparski ministar vanjskih poslova Georgios Lillikas, koji je u Larnaci dočekao francuski brod s 1.200 ljudi, ponovio je da njegova zemlja ima velikih problema s prihvatom tolikog broja ljudi. "Očekujemo da će se taj broj u narednim danim utrostručiti. Preko Cipra će se evakuirati više od 60.000 do 70.000 ljudi", kazao je Lillikas u pratnji francuske ministrice za europske poslove Catherine Collonne. Colonna je kazala da se radi o "velikom teretu za Cipar", te da se nada da će odgovor Europske unije glede pomoći Cipru biti "pozitivan i brz".

BEOGRAD - Svi beogradski listovi u subotu donose izvještaje o posjetu hrvatskog premijera Ive Sanadera i u prvi plan ističu njegovu podršku nastavku europskih integracija Srbije. Tako "Politika" i "Danas" na naslovnim stranicama izvlače isti naslov: "Sanader: Držimo palčeve Srbiji", iz izjave hrvatskog premijera da Hrvatska "drži palčeve Srbiji da ostvari zacrtano i do kraja godine s Europskom unijom potpiše sporazum o stabilizaciji i pridruživanju". "Politika" navodi da Srbiju i Hrvatsku spaja "vjera u ujedinjenu Europu", te da su premijeri Ivo Sanader i Vojislav Koštunica "izrazili čvrstu opredijeljenost prema europskim vrijednostima", a "Danas" među ostalim izdvaja i posjet hrvatskog premijera Sanadera Subotici, gdje je "čestitao i srpskoj manjini u Hrvatskoj i hrvatskoj manjini u Srbiji na međusobnoj suradnji".

RIM - Dio Talijana krenuo je u subotu na odmor, što je odmah izazvalo zastoje na autocestama, posebice na onoj prema Trstu, odnosno slovenskoj i hrvatskoj granici, gdje je nastala kolona duga 15 kilometara, obznanila je uprava za autoceste ANAS. Dok je u regiji Liguriji autocesta A10 prema Francuskoj prohodna, u regijama Veneto i Friuli su zastoji, a kolona od 15 kilometara je na autocesti A4 kod mjesta Latisana prema Jadranu. Prometne gužve su i u Toskani, zatim na jadranskoj autocesti A14 kao i na autocesti Salerno-Reggio Calabria prema Siciliji. Računa se da će na ljetni odmor u predstojećim tjednima otići 34 milijuna Talijana, obznanjuje danas ustanova za istraživanje javnog mišljenja Swg, koja je ispitivanje provela za udruge hoteljera i ugostitelja (Confesercenti).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙