FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 24. lipnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 24. lipnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

OSIJEK - Polaganjem vijenaca i izložbom fotografija više od 500 poginulih hrvatskih branitelja i civila te nestalih osoba s područja Osječko-baranjske županije, kod spomen obilježja poginulim braniteljima, na osječkom Trgu slobode danas je obilježen Dan državnosti RH. Obilježavanje Dana državnosti organizirale su osječke udruge "Žrtve Domovinskog rata" i Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja.

Predsjednica Udruge "Žrtve Domovinskog rata" Štefica Krstić kazala je kako su udruge željele građane Osijeka i Županije podsjetiti na poginule i nestale u Domovinskom ratu. Dodala je da se u ovoj Županiji traži još oko 90 osoba, nestalih tijekom Domovinskoga rata.

ZADAR - Skupina malih brodara sa svojim plovilima jutros je od 8 do 8,15 sati blokirala ulaz u gradsku luku u Zadru, želeći svojim prosvjedom upozoriti Vladu na "na sramotno loš odnos prema hrvatskom brodarstvu". Prosvjed je organizirala Udruge malih brodara i brodograditelja "Adria" iz Zadra, a istodobno je u organizaciji Koordinacije udruga brodara Hrvatske organiziran još u Poreču, Puli, Crikvenici, Rijeci, Makarskoj i Dubrovniku, dok je petnaestominutni prosvjed u splitskoj luci planiran za podne. Brodari ističu da najviše prosvjeduju zbog cijene goriva te da jedini na Mediteranu u cijeni goriva plaćaju naknadu za gradnju cesta i autocesta plus PDV. Traže da predstavnici brodara budu u upravnim vijećima lučkih uprava kako bi se osigurala paušalna i jedinstvena naplata lučkih pristojbi, te da sve izmjene pomorskog zakonodavstva RH budu u suglasju s Koordinacijom udruga brodara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙