FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. lipnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 24. lipnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Na popisu zatočenih i nestalih Republika Hrvatska još ima 1.138 hrvatskih branitelja i civila, izvijestio je jučer na konferenciji za novinare pomoćnik ministrice Jadranke Kosor, pukovnik Ivan Grujić te ponovio apel svima koji raspolažu informacijama o nestalim i zatočenim osobama te mjestima grobnica da se jave na anoniman telefon 062 111-111. Pukovnik Grujić napomenuo je da prema podatcima prikupljenim u suradnji s Međunarodnim odborom Crvenog križa te sa Srbijom i BiH, Hrvatska traži još i 918 hrvatskih građana, nestalih 1995. godine. Iz 143 masovne grobnice i 1200 pojedinačnih grobnica ekshumirano je 3.585 osoba. Kao najveći problem Grujić je naveo slab dotok informacija o nestalima te o mjestima masovnih grobnica, naglasivši da Hrvatska ima tehnologiju, znanje, sredstva, ali nema informacija.

GLINA - U Glini će se danas svečano, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, obilježiti 15. obljetnica oružanog otpora srpskom agresoru na prostoru Gline, 16. obljetnica osnutka Antiterorističke jedinice "Lučko" i 15. obljetnica osnutka specijalnih jedinica policije MUP-a RH. Obilježavanje počinje polaganjem vijenaca kod centralnog Križa, na mjestu srušene katoličke crkve, i misom koju će predvoditi vojni ordinarij Juraj Jezerinac. Slijedi svečano postrojavanje ratnih postrojbi specijalnih jediica MUP-a i riječ predsjednika Sabora Vladimira Šeksa.

VUKOVAR - U Pastoralnom centru Sveti Bono sinoć je predstavljen prvi broj časopisa " Glas Hrvatice" u izdanju Društva "Hrvatska žena" Vukovar. Prvi broj "Glasa Hrvatice" tiskan je na 25 strana u 500 primjeraka, a izlazit će tri puta godišnje. Dio prihoda od prodaje časopisa upotrijebit će se za pomoć djeci i odraslima oboljelima od malignih bolesti u gradu Vukovaru, rekla je predsjednica Društva "Hrvatska žena" Vukovar, Fanika Janko. Časopis prati aktualna događanja u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji, a sadrži stručne, zdravstvene, pravne, kozmetičke, vrtlarske, kulinarske i druge savjete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙