FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 22. srpnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 22. srpnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Pred tunelom Svetim Rokom prema moru kolona vozila smanjila se sa 17 na 9,5 kilometara, a u smjeru Zagreba kolona je duga oko osam kilometara, ali se smanjuje, izvijestio je Hrvatski autoklub. Oko 14 sati počela je i posebna regulacija na čvoru Sveti Rok na kojemu se, zbog kolone pred tunelom, vozila isključuju s autoceste i preusmjeravaju preko Gračaca i Obrovca do čvora Maslenica, gdje se ponovno uključuju na autocestu prema Zadru, odnosno Splitu. Kod tunela Male Kapele nema kolona ni prema moru ni prema Zagrebu. Promet iz unutrašnjosti prema moru postupno slabi. Izrazito je gust putnički promet na prijelazima sa Slovenijom. Zbog pojačanog prometa prema srednjodalmatinskim otocima, velika je gužva u splitskoj luci, a jak je pritisak vozila i u ostalim trajektnim pristaništima.

ČAKOVEC - Od petka u podne do subote u podne preko najprometnijih graničnih prijelaza u Međimurskoj županiji - Goričana, Trnovca i Murskog Središća u Hrvatsku je od početka turističke sezone ušao rekordan broj stranih turista. Kako je izvijestio Operativno-komunikacijski centar međimurske Policijske uprave, u Hrvatsku je ušlo gotovo 36 tisuća stranaca, a napustilo ju je oko 5500. Na Goričanu, najvećemu prijelazu između Hrvatske i Mađarske, prijepodne čekanja nije bilo, a ulazilo se u četiri kolone. Turiste je na tom graničnom prijelazu dočekivao međimurski župan Josip Posavec, koji im je zaželio ugodan boravak na ljetovanju u Hrvatskoj. Turistima se pritom dijelio vodič Međimurske županije.

OSIJEK - Saborski zastupnik Branimir Glavaš, osumnjičen za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, optužio je danas načelnika osječko-baranjske Policijske uprave (PU) Vladimira Fabera da gotovo svakodnevno Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) šalje lažna izvješća o navodnim pritiscima na svjedoke u istrazi koja se protiv njega vodi na zagrebačkome Županijskom sudu. Glavaš je ustvrdio kako je iz "najužeg kruga Faberovih suradnika u PU" obaviješten da Faber gotovo svakodnevno šalje "frizirana izvješća DO-u" o tome kako su navodni svjedoci izloženi strahovitom pritisku od njega i njegovih suradnika, a koja se, dodao je, dostavljaju istražnome sucu "kao dokaz da ovdje vlada nesigurnost za sudionike u postupku".

PULA - Privatnom austrijskom zrakoplovu tipa M20T registracijskih oznaka OEDYK oko 11 sati prilikom slijetanja u Zračnu luku Pula zbog naglog kočenja pukao je prednji kotač, izvijestila je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. Došlo je do lakšeg oštećenja zrakoplova, a tri putnika i pilot nisu ozlijeđeni. Zbrinuti su u Zračnoj luci Pula, dok je zrakoplov ostao na pisti te će policija obaviti očevid. Očekuje se i dolazak istražitelja zrakoplovne nesreće Ministarstva mora turizma prometa i razvitka, koji će uzeti izjave pilota i potrebnu dokumentaciju kao bi se utvrdili uzroci ove zrakoplovne nezgode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙