FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 22. srpnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 22. srpnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ŠIBENIK - Dragan Jerković iz SDSS-a na sjednici Gradskog vijeća (GV) Knina jednoglasnom potporom svih 17 vijećnika izabran je za trećeg dogradonačelnika Knina. Vijećnici SDSS-a, koji od svibnja ove godine nisu sudjelovali u radu GV Knina, tražili su da se u skladu s ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina treći dogradonačelnik imenuje iz redova njihove stranke. HDZ koji u GV Knina ima 6 vijećnika, obnašao je dosada vlast u tom gradu u koaliciji s 2 vijećnika HB-a i jednim iz redova HSP-a, dok SDSS u GV-u ima 8 vijećnika. Nakon što je na sinoćnjoj sjednici za trećeg zamjenika gradonačelnice Josipe Rimac izabran predstavnik srpske nacioanlne manjine za kojeg su glasala i dva vijećnika HB-a, Hrvatski blok je odlučio raskinuti koaliciju s HDZ-om u Kninu, a protiv dvijice vijećnika pokrenuo je stegovni postupak.

ZADAR - U dvorani Sjemeništa Zadarske nadbiskupije jutros je počela 6. Konvencija Hrvatskog svjetskog kongresa. Pred stotinjak predstavnika - izaslanika HSK iz 30 zemalja, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa fra Šimun Šito Ćorić rekao je da su netom održane 1. Hrvatske svjetske igre u Zadru golemo iskustvo koje upućuje da se Hrvati diljem svijeta i u Domovini još više povežu. Sada ćemo na 6. Konvenciji HSK-a analizirati naše zajedničko djelovanje i sve potrebe i probleme Hrvata izvan Domovine, rekao je Ćorić. Zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa rekao je da je HSK uvijek u sebi nosio dio nastojanja hrvatskog naroda za samostalnom državom.

VINKOVCI - U noći s petka na subotu na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske u nezakonitom prijelazu državne granice uhvaćeno je ukupno devetnaest stranih državljana, priopćila je danas policija. Tijekom noći na području Iloka uhvaćeno je osam državljana Albanije i deset državljana Srbije. Također su tijekom noći u blizini graničnog prijelaza Bajakovo u nezakonitom prijelazu granice uhićena dvojica državljana Albanije. Protiv stranih državljana slijede prekršajne prijave nadležnim sudovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙