FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 22. srpnja 2006.(Hina) -
ZAGREB, 22. srpnja 2006.(Hina) -

SISAK - Županijska organizacija HSS-a Sisačko-moslovačke županije zalaže se za proširenje sirovinske osnove u proizvodnji biodezela od uljane repice na području svoje županije i podupire zahtjev uzgajivača za poticanjem uzgoja repice za tu namjenu, priopćio je HSS. Udruga Uzgajivača uljane repice Sisačko-moslovačke županije traži od ministra poljoprivrede Petra Čobankovića da uvede poticaj od 4.400 kuna po hektaru za proizvodnju uljane repice koja bi se koristila za proizvodnju biodizela.

SVETVINČENAT - Otvaranjem izložbe fotografija Heinza Petera Kneza i Matije Ferlina, u istarskom mjestu Svetvinčenat sinoć je svečano započeo sedmi po redu Festival plesa i neverbalnog kazališta, koji će trajati do 25. srpnja. Ovogodišnji festival predstavit će recentnu svjetsku i domaću plesnu produkciju ali i zanimljive projekte drugih oblika neverbalnog umjetničkog izražavanja. U idućih četiri dana ljubitelje plesa na ulicama Svetvinčenta, na renesansnom trgu i u kaštelu Grimani dočekat će vrhunski umjetnici, koji će i ovom prigodom, kako je istaknuto na otvorenju, "pomicati granice mogućnosti plesnog teatra".

DUBROVNIK - U okviru programa 57. dubrovačkih ljetnih igara, Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba sinoć je na tvrđavi Revelin izvelo baletnu predstavu "Maestro". Libreto za tu baletnu fantaziju u dva čina o velikanu hrvatske glazbe Borisu Papandopulu napisao je Nedjeljko Fabrio. Redateljica i koreografkinja, te suradnica na libretu i pri izboru Papandopulove glazbe je Ljiljana Gvozdenović.

OSIJEK - Folklornim koncertom "Pozdrav Osijeku i Amadeusu", kojeg je izvelo Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Osijek 1862", sinoć je završilo 6. osječko ljeto kulture. Od 29. lipnja na toj je kulturnoj priredbi predstavljeno ukupno 46 kazališnih, glazbenih, likovnih, književnih i filmskih sadržaja, a najveći broj kulturnih zbivanja održan je u osječkoj povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi. Programe je pratilo više od 11.000 posjetitelja.

SINJ - Ovogodišnja kulturno-zabavna i športska manifestacija "Dani alke i Velike Gospe" otvorena je sinoć u Sinju podizanjem zastave grada na jarbol na Trgu kralja Tomislava i prigodnim programom. Manifestacija će trajati do 20. kolovoza, a na njenom programu su, uz alkarske svečanosti i proslavu blagdana Velike Gospe, koji se u Sinju slavi i kao Dan grada, kazališne predstave, koncerti, izložbe, sportske priredbe među kojima Međunarodni ragbi turnir, te alkarski tradicionalni padobranski kup. Dani alke i Velike Gospe završit će tradicionalnom i sve popularnijom dječjom alkom Vučkovića.

ZAGREB - Vatrogasci su svladali požar kod Lovreča, kao i one koji su jučer izbili kod Vrgorca, Gaćeleza i Visočana. Vatrogasno operativno središte Republike Hrvatske izvijestilo je sinoć da je gašenje požara koji je jučer izbio kod Lovreča u Splitsko-dalmatinskoj županiji pred završetkom. Taj požar, proširen burom, zahvatio je oko 45 hektara, a gasila su ga 94 vatrogasca i pripadnika HV-a, uz pomoć 9 vatrogasnih vozila, te kanadera i vatrogasnog helikoptera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙