FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: u svibnju izdano 1.227 građevinskih dozvola

ZAGREB, 18. srpnja 2006. (Hina) - U Hrvatskoj je tijekom svibnja ove godine izdano 1.227 građevinskih dozvola, što je 0,4 posto više nego u svibnju prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
ZAGREB, 18. srpnja 2006. (Hina) - U Hrvatskoj je tijekom svibnja ove godine izdano 1.227 građevinskih dozvola, što je 0,4 posto više nego u svibnju prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

U prvih pet mjeseci ove godine, u Hrvatskoj je izdano 5.603 građevinske dozvole, što oko šest posto više u odnosu na broj dozvola iz istog razdoblja prošle godine.

Vrijednost radova predviđena građevinskim dozvolama izdanima od početka do kraja svibnja ove godine iznosi 11,55 milijardi kuna.

Od tog iznosa, na zgrade se odnosi 7,42 milijarde kuna, a na ostale građevine 4,13 milijardi kuna, pri čemu u oba segmenta prevladava novogradnja.

Dozvolama izdanima u prvih pet mjeseci ove godine predviđena je gradnja 9.667 stanova prosječne površine 86 četvornih metara.

U odnosu na izdane građevne dozvole u prvih pet mjeseci lani, ove je godine predviđena izgradnja 8,7 posto više stanova, a njihova je prosječna kvadratura povećana za oko dva četvorna metra.

Statistički podatci o izdanim građevnim dozvolama samo tijekom svibnja ove godine, pokazuju da je od ukupno 1.227 izdanih dozvola, najviše njih, 895 izdano za nove zgrade, od čega za nove stambene zgrade 704 dozvole.

Građevinskim dozvolama iz svibnja ove godine predviđena je izgradnja 2.161 stana prosječne površine 89 četvornih metara. U novim stambenim zgradama najviše je trosobnih (599) i dvosobnih stanova (590).

Za nestambene zgrade u svibnju je izdana 191 građevinska dozvola. Pritom je najviše dozvola izdano za zgrade za trgovinu na veliko i malo (38) i industrijske zgrade i skladišta (37), a potom za zgrade za promet i komunikacije (27), te hotele i slične zgrade (25).

Samo građevinskim dozvolama izdanima tijekom svibnja ove godine, predviđeno je izvođenje radova u vrijednosti od 2,18 milijardi kuna. Veći dio tih sredstava, odnosno 1,66 milijardi kuna predviđen je za radove na zgradama, dok se na ostale građevine odnosi 518,87 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙