FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalmeta: Zastupnici bi morali biti prvi u poštivanju zakona

SLAVONSKI BROD, 5. srpnja 2006. (Hina) - Ministar mora, prometa i razvitka Božidar Kalmeta ponovio je večeras u Slavonskome Brodu kako je jedini razlog odgode otvorenja mosta kod Svetog Martina na Muri taj što objekt nema uporabnu dozvolu.
SLAVONSKI BROD, 5. srpnja 2006. (Hina) - Ministar mora, prometa i razvitka Božidar Kalmeta ponovio je večeras u Slavonskome Brodu kako je jedini razlog odgode otvorenja mosta kod Svetog Martina na Muri taj što objekt nema uporabnu dozvolu.

Za potez nekolicine oporbenih saborskih zastupnika (HNS) koji su, unatoč službenoj odgodi, simboličnim rezanjem vrpce danas otvorili taj most, Kalmeta je rekao kako "misli da je to cirkus", jer bi saborski zastupnici morali bi biti prvi u poštivanju zakona.

"Ako uporabna dozvola nije izdana, onda nitko nema pravo zbog političkih razloga ili promocije stranke tamo doći, slikati se i otvoriti most", kazao je ministar Kalmeta, dodavši da će most biti otvoren za desetak čim dobije potrebnu dozvolu.

Kada je pak pitanju most Pelješac ustvrdio je kako još nije točno definirano kakvoga oblika i kolike visine će biti te da o pitanju takozvanog neškodljivog prolaza raspravlja tim hrvatskih i bosanskohercegovačkih stručnjaka.

"Mi ćemo most graditi, to nije upitno i mi od njega ne odustajemo bez obzira što je bilo nekakvih natpisa u 'Oslobođenju' da su radovi na prilaznim cestama stali. Ti radovi se odvijaju prema zacrtanoj dinamici i planu, a vrlo skoro bi trebali definirati koja će biti širina tog neškodljivog prolaza i hoće li to biti fiksni most ili most na otvaranje", kazao je Kalmeta.

Boraveći poslijepodne u Slavonskome Brodu ministar Kalmeta je u pratnji domaćina, brodsko- posavskog župana Šime Đurđevića i brodskog gradonačelnika Mirka Duspare te njihovih suradnika, obišao gradilišta nekoliko važnih infrastrukturnih objekata.

Najavio je kako će se zastoj u izgradnji zapadne vezne ceste zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa nastojati što prije riješiti nagodbom s vlasnicima.

Ta cesta koja vodi prema graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom, kao i istočna obilaznica koja će se graditi, trajno će riješiti prometne probleme Slavonskoga Broda, rekao je predsjednik uprave Hrvatskih cesta Stjepko Boban koji je zajedno s ministrom Kalmetom o cestovnoj infrastrukturi Brodsko-posavske županije razgovarao s vodstvom grada i županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙