FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U četiri mjeseca izdano 4.376 građevinskih dozvola

ZAGREB, 20. lipnja 2006. (Hina) - U Hrvatskoj je tijekom travnja ove godine izdano 1.114 građevinskih dozvola, što je za 4,1 posto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
ZAGREB, 20. lipnja 2006. (Hina) - U Hrvatskoj je tijekom travnja ove godine izdano 1.114 građevinskih dozvola, što je za 4,1 posto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

U prva četiri mjeseca ove godine u Hrvatskoj je izdano pak ukupno 4.376 građevinskih dozvola, što u odnosu na broj dozvola iz istog razdoblja prošle godine predstavlja povećanje od 7,6 posto.

U odnosu na prošlu godinu još značajniji rast bilježi se kod vrijednosti radova predviđenih građevinskim dozvolama izdanima tijekom prva četiri mjeseca ove godine.

Naime, vrijednost radova predviđena građevinskim dozvolama izdanima od početka ove godine do kraja travnja iznosi više od 9,37 milijardi kuna.

U odnosu na prošlogodišnjih 6,48 milijardi kuna to predstavlja porast za čak 44,5 posto ili 2,88 milijardi kuna.

Od tog iznosa na zgrade se odnosi 61,5 posto ili 5,75 milijardi kuna, a na ostale građevine 3,6 milijardi kuna, pri čemu u oba segmenta prevladava novogradnja.

Dozvolama izdanima u prva četiri mjeseca ove godine predviđena je i gradnja 7.506 stanova prosječne površine 85,05 četvornih metara, a u odnosu na dozvole iz istog razdoblja lani broj stanova je veći za 862.

Samo građevinskim dozvolama izdanima tijekom travnja ove godine predviđeno je izvođenje radova u vrijednosti od 3,07 milijardi kuna ili 42,2 posto većoj nego prema dozvolama iz travnja prošle godine.

Veći dio tih sredstava, odnosno 1,6 milijardi kuna pritom je predviđen za radove na zgradama, dok se na ostale građevine odnosi 1,47 milijardi kuna.

Pritom je najviše građevinskih dozvola, njih 614, u travnju izdano za nove stambene zgrade, u što bi trebalo biti uloženo 633,5 milijuna kuna.

No, iako se odnose na veću vrijednost radova, građevinskim dozvolama iz travnja ove godine predviđena je izgradnja 1.879 stanova prosječne površine od 84,3 četvorna metra, dok su dozvole iz istog mjeseca lani predviđale izgradnju 287 stanova više.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙