FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 17. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 17. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ŠIBENIK - Požar na predjelu Brodarica kod Šibenika koji je buknuo sinoć oko 22 sata ugrozivši naselje ugašen je jutros u 6,30 sati, objavila je Vatrogasna zajednice Šibensko-kninske županije. U požaru je lakše ozlijeđen jedan vatrogasac kojemu je pomoć pružena u Općoj bolnici u Šibeniku, a vatra je zahvatila jedan objekt u izgradnji kojemu je izgorila građevinska drvena oplata. "Požar nošen jakim sjevernim vjetrom ugrozio je direktno stambene objekte, a naporima gasitelja lokaliziran u 45 minuta poslije ponoći, s izgorenom površinom 23 hektara", kaže se u izvješću županijske vatrogasne zajednice. Zbog tog je požara sinoć bila zatvorena D8 Jadranska magistrala, a promet je preusmjeravan obilazno.

DRNIŠ/MILJEVCI - Zbog nastale štete u požaru velikih razmjera koji je jučer poslijepodne zahvatio miljevačka sela Kaočine, Širitovce, Ključ i Karalič, kao i područje susjednog Trbounja, drniški gradonačelnik Ante Dželalija zatražio je od šibensko-kninskog župana Duje Stančića da proglasi stanje elementarne nepogode. U svom zahtjevu Dželalija navodi kako je požar koji još uvijek prijeti miljevačkim naseljima, već nanio veliku štetu tamošnjem stanovništvu, najviše na vinogradima i voćnjacima, a izgorjela su i dva gospodarska objekta. U požaru, koji još nije ugašen, izgorjelo je i desetak drvenih električnih stupova pa je dio miljevačkog područja bez struje.

PETRINJA - U autoprijevozničkom poduzeću "Slavijatrans" Petrinja, tvrtki sa 150-ak zaposlenih, sutra ujutro u 7 sati, zbog neisplate dvije zaostale plaće, započet će štrajk koji će trajati do ispunjenja uvjeta, priopćio je predstavnik dvaju sindikalnih podružnica u tom poduzeću, Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala (EKN-a) i Sindikata prometa i veza Hrvatske Željko Klaus. U postupku mirenja u "Slavijatransu", koji je vođen proteklih dana, prema riječima Klausa, "nisu ispunjeni zahtjevi radnika da im se do 18. srpnja isplate zaostale plaće za ožujak, travanj i svibanj ove godine u iznosu od oko dva milijuna kuna". Navodi da im je nakon najave štrajka, isplaćena samo jedna zaostala plaća, dok o isplati ostale dvije zaostale, a dospjele plaće, nije postignut dogovor.

NOVI VINODOLSKI - U organizaciji Hrvatske matice iseljenika danas je u Novom Vinodolskom počela desetodnevna Mala škola hrvatskog jezika i kulture za djecu Hrvata u dijaspori. U radu škole sudjeluje pedesetero djece iz Njemačke, Nizozemske, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Sjedinjenih Država, Kanade, Južnoafričke Republike, Ujedinjenih Arapskih Emirata i iz Bosne i Hercegovine, uzrasta od 9 do 14 godina.

ZAGREB - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je danas natječaje za korištenje sredstava Fonda u financiranju programa i projekata u području energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije, te u području zaštite okoliša i u sufinanciranju programa sanacije odlagališta komunalnog otpada. Na natječaj za sufinanciranje programa sanacije odlagališta komunalnog otpada mogu se javiti jedinice područne (regionalne) samouprave koje dosad još nisu počele sanirati svoja odlagališta otpada, priopćeno je iz Fonda.

BJELOVAR - Vozač bicikla (68) poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila noćas oko 22 sata kod mjesta Ivanske u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, izvijestila je jutros Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska. Upravljajući osobnim automobilom marke "golf" križevačkih registracijskih oznaka iz iz pravca Ivanske u pravcu Bereka na nenaseljenom djelu ceste između tih mjesta vozač je uslijed neprilagođene brzine i pod utjecajem alkohola od 1,24 promila naletio na biciklistu. Prednjim krajem vozila udario je u stražnji dio bicikla.

ZAGREB - Zagrebačka policija razotkrila je trojicu mladića, od kojih su dvojica maloljetni, koje sumnjiči da su sredinom svibnja iz stana u zagrebačkoj četvrti Lanište ukrali 29.000 eura. Provalnici su ukrali novac nakon što su se popeli do stana 46-godišnjeg vlasnika u visokom prizemlju zgrade i provalili balkonska vrata, rekla je na konferenciji za novinare glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba. Na zagrebački Županijski sud privedeni su 21-godišnjak i 17-godišnjak, dok je za 16-godišnjakom raspisana tjeralica.

ZAGREB - Za sve kategorije vozila od 9,40, otvorena je dionica Jadranske magistrale Senj-Karlobag, pa promet teče nesmetano, izvijestio je Hrvatski autoklub. Na glavnim gradskim prometnicama, te na cestama u priobalju promet je pojačan, dok je na ostalim cestama srednje gust i teče uglavnom bez zastoja. Jak vjetar i dalje usporava promet na dionici autoceste Zagreb-Split, od tunela Sv. Rok do mosta Maslenica. Pojačan je ulazak putničkih i teretnih vozila na graničnom prijelazu Macelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙