FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 10. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 10. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

SMILJAN - Središnja svečanost obilježavanja 150. obljetnice rođenja velikog znanstvenika i izumitelja Nikole Tesle počela je jutros u Teslinu rodnom mjestu Smiljanu pokraj Gospića. Svečanosti, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora koji je ovu godinu proglasio Godinom Nikole Tesle, nazočni su najviši predstavnici hrvatske državne vlasti - predsjednik države Stjepan Mesić, predsjednik Sabora Vladimir Šeks i premijer Ivo Sanader, članovi Vlade, te srbijanski predsjednik Boris Tadić i drugi uglednici. Na svečanosti će biti otvoren novoizgrađeni multimedijski centar u kojemu će posjetitelji moći vidjeti dio Teslinih znanstvenih radova i patenata. Među njima je ispitna stanica kakvu je izgradio Tesla u Colorado Springu (SAD) s eksponatima vezanima uz početke njegova istraživačkog rada.

OSIJEK - Potpredsjednik HSLS-a Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku da će HSLS 1. rujna početi s pripremama za iduće parlamentarne izbore. Na konferenciji za novinare Kramarić je rekao da će se tada formirati izborni stožer, a trebali bi se znati i nositelji lista. Dodao je kako HSLS poručuje javnosti da u te izbore "ide s novim ljudima". Zamoljen da komentira posljednje medijske napise o navodnom povratku Dražena Budiše u politiku, Kramarić ih je ocijenio "špekulacijama" jer je nedavni susret Budiše i premijera Sanadera dogovoren znatno ranije, s puno, kako je rekao, "benignijom pozadinom".

KARLOVAC - Na vijaduktu Drežnik u Karlovcu na autocesti A1 promet je u 9, 48 sati normaliziran na oba prometna traka, priopćeno je iz PU karlovačke. Očevidom je utvrđeno da je do zanošenja kamionske prikolice natovarene daskama došlo jutros oko 4,30 sati zbog brzine neprilagođene uvjetima na kolniku. Ozlijeđenih nema, a štetu na robi i prikolici naknadno će procijeniti službeni procjenjivači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙