FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljen program 53. Pula Film Festivala

ZAGREB, 13. srpnja 2006. (Hina) - Pula Film Festival (PFF) održat će se od 15. do 22. srpnja u Puli, a taj grad i njegovi građani spremno čekaju početak te festivalske priredbe, rekao je u četvrtak u Društvu hrvatskih filmskih djelatnika (DHFD) ravnatelj PFF-a Mladen Lučić.
ZAGREB, 13. srpnja 2006. (Hina) - Pula Film Festival (PFF) održat će se od 15. do 22. srpnja u Puli, a taj grad i njegovi građani spremno čekaju početak te festivalske priredbe, rekao je u četvrtak u Društvu hrvatskih filmskih djelatnika (DHFD) ravnatelj PFF-a Mladen Lučić.

Lučić je tako opovrgnuo medijske napise da grad Pula i njegovi građani nisu skloni Festivalu čiji je program na konferenciji za novinare u DHFD-u predstavio umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković.

O ovogodišnjem pulskom festivalu govorili su i pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan, predstavnik za novinstvo Davor Šišmanović i predstavnica tvrtke-partnera - direktorica Korporativnoga sektora za komunikacije T-Coma Alemka Lisinski.

Bit pulskoga filmskog festivala jest hrvatski film, istaknuo je Vidačković i izvijestio da će u nacionalnoj festivalskoj konkurenciji biti osam filmova. To su: "Duh u močvari" Branka Ištvančića, "Karaula" Rajka Grlića, "Libertas" Veljka Bulajića, "Put lubenica" Branka Schmidta, "Sve džaba" Antonija Nuića te filmovi "Što je muškarac bez brkova?" Hrvoja Hribara, "Trešeta" Dražena Žarkovića i "Volim te" Dalibora Matanića. Na čelu ocjenjivačkoga suda nacionalnoga programa je redatelj Tomislav Radić.

Na PFF-u bit će prikazano 55 filmova u sklopu nacionalnoga i međunarodnoga programa, koji će publici predstaviti 20 stranih filmova u konkurenciji, te u nekoliko posebnih i popratnih programa.

Na čelu Ocjenjivačkoga suda međunarodnoga programa bit će pak fotograf, redatelj i montažer Moritz de Hadeln, koji je zajedno sa suprugom Erikom 1969. osnovao Međunarodni festival dokumentarnoga filma u Nyonu.

Ravnatelj Mladen Lučić smatra da pulski festival postupno postaje sve bolji ako se promatra nekoliko njegovih prethodnih "izdanja".

Rekavši da Festival ima dobru perspektivu, Lučić je to potkrijepio podatkom da će do sljedećega festvala biti uređeno i pulsko kino "Zagreb" u kojemu će biti obnovljena kino-dvorana s 300 sjedala, a tu će biti smješten i filmski muzej te službene festivalske prostorije, što je potvrdio i Srećko Šestan.

Pomoćnik ministra kulture dodao je da na ovogodišnjem festivalu "kreće" i program "Prvi pogled" koji će dati pregled i uvid u filmove u nastanku te da će posebni programi biti posvećeni ovogodišnjim dobitnicima filmskih nagrada Zvonimiru Berkoviću i Zoranu Tadiću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙