FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljen pulski Festival igranog filma

PULA, 6. srpnja 2006.(Hina) - U glavnom nacionalnom programu ovogodišnjeg 53. festivala igranog filma u Puli od 15. do 22. srpnja bit će prikazano osam filmova, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji.
PULA, 6. srpnja 2006.(Hina) - U glavnom nacionalnom programu ovogodišnjeg 53. festivala igranog filma u Puli od 15. do 22. srpnja bit će prikazano osam filmova, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

U Puli će biti prokazani "Karaula" redatelja Rajka Grlića, "Što je muškarac bez brkova" Hrvoja Hribara, "Duh u močvari" Branka Ištvančića, "Sve džaba" Antonija Nuića, "Trešeta" Dražena Žarkovića i Pava Marinkovića, "Volim te" Dalibora Matanića, "Put lubenica" Branka Schmidta te "Libertas" Veljka Bulajića, potvrdio je umjetnički direktor filmskog festivala Zlatko Vidačković.

Dodao je kako je Festivalsko vijeće prihvatilo da se dva filma - "Volim te" i "Trešeta" - prebace na 35-milimetarsku vrcpu kako bi bili prikazani u glavnom programu i sudjelovali na međunarodnim filmskim festivalima.

"Pogledao sam sve uvrštene filmove i smatram da je nacionalni pogram doista kvalitetan. Međunarodni program je i po broju filmova, ali i po snazi redatelja te do sada dobivenih festivalskih nagrada najjači od kada postoji međunarodni festival", kazao je Vidačković.

Strani će filmovi biti prikazani u četiri programa - večernjem Popularnom programu u Areni, popodnevnim programima Europolis i Meridijani u dvorani Zajednice Talijana u Puli te u programu Koprodukcije u Istarskom narodnom kazalištu.

U međunarodnom programu Festivala igranog filma uz ostale će biti prikazan i festivalski pobjednik "Vjetar koji povija ječam" redatelja Kena Loacha, zatim crna komedija Roberta Benignija "Tigar i snijeg" te irsko-britanski film "Doručak na Plutonu" Neisla Jordana. Program igranih filmova "Vremeplov" bit će uglavnom posvećen Jadran filmu koji će u Puli proslaviti 60. obljetnicu, a riječ je zapravo o izboru iz suvremeno restauriranih ostvarenja poput filmova "Kaja, ubit ću te" Vatroslava Mimice, "Tri sata za ljubav" Fadila Hadžića i "Kiklop" Antuna Vrdoljaka.

Na čelu ocjenjivačkog suda za nacionalni program bit će redatelj Tomislav Radić, a predsjednik ocjenjivačkog suda za međunarodni program bivši direktor Berlinskog i Venecijanskog festivala Moritz de Hadeln.

Pulski dogradonačelnik Fabrizio Radin na današnjoj je konferenciji za novinare izrazio nezadovoljstvo što se u Puli samo tjedan dana uoči početka Festivala ne osjeća ono "popularno festivalsko ozračje".

"Na žalost iz godine u godinu čeka se zadnji čas s festivalskom promocijom i najavama. Mi u gradu ne podupiremo takav način rada i smatramo ga nedopustivim", poručio je Radin.

(Hina) xdspo yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙