FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 6. srpnja

ZAGREB, 6. srpnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 6. srpnja.
ZAGREB, 6. srpnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 6. srpnja.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora, (Hrvatski sabor- Velika vijećnica, Trg Sv. Marka 6, u 9,30 sati). Sabor će u nastavku zasjedanja razmotriti konačni prijedlog izmjena Stečajnog zakona. Riječ je o tekstu kojim Vlada kani pojačati nadzor rada stečajnih upravitelja, poboljšati položaj radnika u stečaju te stečajni postupak ograničiti na najduže godinu i pol dana.

ZAGREB - Redovita sjednica hrvatske Vlade na kojoj će paket zdravstvenih zakona kojima se provodi petogodišnja Nacionalna strategija razvoja zdravstva, Vlada poslati Hrvatskom saboru koji bi ih trebao donijeti do ljetne stanke. Radi se o prijedlozima novih zakona o obveznom i dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, o zdravstvenom osiguranju zaštite zdravlja na radu te o izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Vlada će na sjednici predložiti i izmjene u Zakonu o državnoj potpori u poljoprivredi i ribarstvu, te utvrditi kriterije, visinu i način na koji će otočni poslodavci ostvariti državne potpore za očuvanje radnih mjesta. Inicirat će i provedbu istraživanja o korupciji. Vlada će uredbama osnovati veleučilišta u Šibeniku i Gospiću. Veleučilište u Gospiću nosit će ime Nikole Tesle. (Vlada RH, Trg Sv. Marka 2, 9,30 sati)

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit se zagrebački Zoološki vrt (Fakultetsko dobro bb, 11,15 sati).

ZAGREB - Zajednička konferencija za novinare Kluba zastupnika HSLS-a i Kluba zastupnika HSU-a na kojoj će govoriti zastupnica HSLS-a Đurđa Adlešić i predsjednik Kluba zastupnika HSU-a Josip Sudec (Hrvatski sabor, dvorana Josipa Jelačića, Trg. sv. Marka 6, u 12 sati).

ZAGREB - Klub saborskih zastupnika PGS-a, SBHS-a i MDS-a održat će konferenciju za novinare na temu zdravstva i rebalansa državnog proračuna, (Hrvatski sabor, dvorana Josipa Jelačića, Trg sv. Marka 6, u 11 sati).

SPLIT - Prezentacija priprema i plana aktivnosti za protupožarnu sezonu 2006. uz multimedijalnu prezentaciju i pokaznu vježbu simulacije gašenja bit će u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama, (u 8,30 sati).

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić i gradonačelnik Osijeka Anto Đapić potpisat će Sporazum o osiguravanju uvjeta za smještaj Arheološkog muzeja u Osijeku u zgradi na Trgu Svetog Trojstva kojom je dosad upravljalo Ministarstvo obrane, (Ministarstvo kulture, Runjaninova 2, u 9 sati).

ZAGREB - Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić uručit će Nagrade za dostignuća u zaštiti okoliša za 2005. općini Gunja, Ronilačko- ekološkom klubu HVIDR-a Split i novinarki Alini Vrkljan te Priznanje Srednjoj školi Mate Blažine iz Labina, a potpisat će i ugovore o sufinanciranju projekata nevladinih udruga za 2006., (Palača "Dverce", Trg Sv. Katarine 2, u 12 sati).

ZAGREB - Sjednica zagrebačkog Gradskog poglavarstva, (Gradsko poglavarstvo, Trg S. Radića 1, dvorana 372, u 11 sati).

DUBROVNIK - Na konferenciji za novinare povodom otvorenja 57. dubrovačkih ljetnih igara, 10. srpnja, govorit će, uz ostale, ravnatelj i intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender. Na ovogodišnjem Festivalu nastupit će 2000 umjetnika iz 20-ak zemalja na brojnim otvorenim scenskim prostorima gdje će se održati više od 70 izvedbi, (Festivalska palača, u 11 sati).

PULA - Na konferenciji za novinare direkcije 53. festivala igranog filma u Puli bit će predstavljeni svi filmski programi, popratni programi, filmske radionice te ostala događanja filmskog Festivala. Ovogodišnji Pulski festival igranog filma održat će se od 15. do 22. srpnja. Organizatori najavljuju i dolazak na konferenciju pomoćnika ministra kulture Srećka Šestana, (Multimedijalni centar "Luka", Istarska 30, 10,30 sati).

PULA - Konferenciju za novinare održat će maestro Jose Carreras koji će u petak, 7. srpnja, nastupiti u pulskoj Areni u sklopu svečanog otvaranja 7. međunarodnog glazbeno-scenskog "Histria Festivala", (Zračna luka, u 12 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Socijalistički realizam - iz Zbirke hrvatske fotografije Fotokluba Zagreb", (Muzej grada Zagreba, Opatička 20, u 20 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Dubravka Dadić

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙