FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Šuker s parlamentarnim izaslanstvom CSU

ZAGREB, 12. srpnja 2006. (Hina)Ministar financija Ivan Šuker primio jeu srijedu izaslanstvo kluba Kršćansko-socijalne unije (CSU) unjemačkom Bundestagu, predvođeno predsjednikom Odbora za financijeEduardom Oswaldom.
ZAGREB, 12. srpnja 2006. (Hina)Ministar financija Ivan Šuker primio je u srijedu izaslanstvo kluba Kršćansko-socijalne unije (CSU) u njemačkom Bundestagu, predvođeno predsjednikom Odbora za financije Eduardom Oswaldom.

Ministar Šuker je na sastanku upoznao izaslanstvo CSU-a s najnovijim makroekonomskim pokazateljima u Hrvatskoj, rastom BDP-a u prvom kvartalu 2006. od 6,0 posto i smanjenjem proračunskog deficita na 3,0 posto BDP-a.

Ministar financija iznio je očekivanje rasta BDP-a na 4,4% u 2006. godini i daljnje povećanje prihoda od turizma.

Predsjednik Odbora za financije CDU/CSU Eduard Oswald ocjenio kako ti pokazatelji govore da su se napori isplatili i da je Hrvatska u tom kontekstu u posljednjih nekoliko godina postigla jako puno. Istaknuo je kako su hrvatsko-njemački, odnosno hrvatsko-bavarski odnosi, jako dobri.

Njemačko izaslanstvo posebno je pokazalo zanimanje za iskustva RH u suradnji s MMF-om, prihode i izdatke iz državnog proračuna, postupak otvaranje tvrtki, načine poticanja nataliteta, na čemu nastoji i Njemačka, i za porezni sustav.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙