FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 12. srpnja

ZAGREB, 11. srpnja 2006. (Hina) - Najava važnijih događaja iz svijeta za srijedu, 12. srpnja.
ZAGREB, 11. srpnja 2006. (Hina) - Najava važnijih događaja iz svijeta za srijedu, 12. srpnja.

PODGORICA - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić boravi u službenom posjetu Republici Crnoj Gori gdje će razgovarati sa svojim domaćinom, crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem, a očekuje se da će dvojica predsjednika parafirati izjavu o načelima na kojima će se temeljiti odnosi Hrvatske i Crne Gore te odnosi u regiji.

Predsjednik Mesić će se na radnom ručku sastati s premijerom Milom Đukanovićem, a razgovarat će i s predsjednikom Skupštine Republike Crne Gore Rankom Krivokapićem. Hrvatski predsjednik sudjelovat će na večeri koju daje predsjednik Republike Crne Gore Filip Vujanović za predsjednike iz regije i visoke goste koji sudjeluju na proslavi u povodu Dana državnosti, a nakon toga i na svečanoj proslavi u povodu

Dana državnosti.

ZAGREB - Izaslanstvo Pokrajinske skupine Kršćansko-socijalne unije (CSU) frakcije CDU/CSU iz Bundestaga boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj. U srijedu će izaslanstvo u Hrvatskom saboru razgovarati s Nikolom Makom, predstavnikom njemačke nacionalne manjine, Miloradom Pupovcem, predstavnikom srpske nacionalne manjine, Furiom Radinom, predstavnikom talijanske nacionalne manjine i predstavnicima drugih nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će izaslanstvo Pokrajinske skupine CSU-a frakcije CDU/CSU iz Bundestaga. Ured predsjednika, Pantovčak 241, 9:00 sati.

ZAGREB - Klub zastupnika HNS-a održat će konferenciju za novinare (14,00 sati, dvorana Ivana Mažuranića) o temi "Republika Hrvatska i proširenje EU te buduće funkcioniranje RH u Europskom parlamentu". Govorit će zastupnica Vesna Pusić i članovi Saveza liberala i demokrata za Europu u Europskom parlmentu (ALDE) Graham Watson, Annemie Neyts-Uttebroeck i Karin Resetarits.

ZAGREB - Vodstvo HSLS-a na čelu s predsjednicom te stranke Đurđom Adlešić sastat će se s izaslanstvom Saveza liberala i demokrata za Europu (ALDE) iz Europskog parlamenta koje predvodi Annemie Neyts-Uttebroeck. Po završetku bit će održana konferencija za novinare (sjedište HSLS-a Trg N.Š. Zrinskog 17, 17,00 sati).

STRALSUND, Njemačka - Američki predsjednik George W. Bush dolazi u posjet Njemačkoj (do 14. srpnja).

PARIS - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javier Solana će se nakon sastanka s glavnim iranskim pregovaračem za nuklearna pitanja Alijem Larijanijem sastati s ministrima vanjskih poslova SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Kine, Rusije i Njemačke kako bi razgovarali o iranskom nuklearnom programu uoči summita osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G8) 15. srpnja.

BELFAST - Mimohod pripadnika Oranjskog reda kojim se obilježava pobjeda protestantskog kralja Williama Oranjskog iz 1690. nad svrgnutim katoličkim kraljem Jamesom II u bitki kod Boyne.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Sanja Biluš

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: **385 1 4808645

Fax: **385 1 4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙