FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 12. srpnja

ZAGREB, 11. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 12. srpnja.
ZAGREB, 11. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 12. srpnja.

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić sastat će se s ministrom gospodarstva i tehnologije SR Njemačke Michaelom Glosom, koji predvodi njemačko gospodarsko izaslanstvo. Na susretu ministara bit će riječi o prioritetima u gospodarskoj suradnji dviju zemalja, a po završetku predviđene su izjave za novinare (15,00 sati, Ministarstvo, Ul. grada Vukovara 78)

ZAGREB - Regionalna udruga kozara i ovčara "RUKA" najavila je mirni prosvjed ispred Ministarstva poljoprivrede, na kojem očekuju oko 80 prosvjednika, većinom iz Međimurske županije. Kako navode, razlog prosvjeda je neisplata poticaja za matična grla u kozarstvu i ovčarstvu za 2005. godinu te loš položaj uzgajivača koza. (10,30 sati, ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva)

ZAGREB - Raširenost širokopojasnog interneta u Hrvatskoj je nedovoljna, a dostizanjem najmanje 500 tisuća širokopojasnih priključaka do kraja 2008. godine, značajno bi se smanjio zaostatak za zemljama Europske unije. Time bi Hrvatska znatno smanjila raskorak u korištenju širokopojasnog internetskog pristupa i stvorila jednu od pretpostavki za razvoj informacijskog društva, kaže se u nacrtu prijedloga Strategije širokopojasnog pristupa (broadbanda) u Hrvatskoj i Akcijskog plana provedbe strategije za 2007. godinu. Te dokumente izradilo je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i ponudilo ih na javne konzultacije, otvorene do 19. srpnja. Širokopojasni internet višestruko je brži od klasične dial-up veze i ne naplaćuje se po vremenu provedenom on line već po količini razmijenjenih podataka.

RIJEKA - Prema istraživanju riječkog oglasnika InfoNekretnine koje je provedeno na osnovi oglašenih nekretnina, cijene nekretnina u Hrvatskoj su od ožujka do kraja lipnja povećane za 4,67 posto, a najviše su poskupjele nekretnine u Istri, za 13 posto. Cijene nekretnina u Zagrebu u tom su tromjesečju povećane u prosjeku za 3,83 posto. Prosječna cijena manjih stanova u Zagrebu u prošla je tri mjeseca u prosjeku bila 69.352 eura, a cijena dvosobnih stanova u prosjeku 115.472 eura. Trosobni stanovi u Zagrebu u prosjeku su stajali 173.489 eura. Prema InfoNekretninama, u Zagrebu su najviše poskupjele kuće, za oko 7 posto, a prosječna cijena četvornog metra bila je 1369 eura.

ZAGREB - Hrvatsku je u prvih pet mjeseci ove godine posjetilo 1.762.059 turista i u turističkim je dolascima ostvaren porast od 4 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je 5.422.542 turističkih noćenja ostao na prošlogodišnjoj razini, pokazuju podatci Državnog zavoda za statistiku. Službeni statistički podatci pokazuju da je rastu turističkih dolazaka u prvih pet mjeseci pridonio rast broja domaćih turista koji su ostvarili i više noćenja, dok je broj stranih turista ostao na otprilike prošlogodišnjoj razini, ali su ostvarili manji broj noćenja. U prvih pet mjeseci zabilježeno je više od 555 tisuća dolazaka domaćih turista, što je porast za 15 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je broj njihovih noćenja porastao za 16 posto, na više od 1,4 milijuna. Sa više od 1,2 milijuna dolazaka broj stranih turista je otprilike na prošlogodišnjoj razini, a ostvarili su više od četiri milijuna noćenja, što je pad za 4 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙