FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 11. srpnja

ZAGREB, 10. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 11. srpnja.
ZAGREB, 10. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 11. srpnja.

UMAG - Na sjednici Povjerenstva hrvatske Vlade za koordinaciju i praćenje pripremnih aktivnosti za turističku godinu 2006., koja će se održati u Umagu, bit će podnesena izvješća o provedbi programa priprema za ovogodišnju turističku sezonu na nizu područja. Predstavnici tvrtke Istraturist održat će prezentaciju pod nazivom "Istraturist - turizam visoke kvalitete" (11,00 sati, Kongresna dvorana hotela Sol Garden Istra, Katoro).

BUKUREŠT - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić sa hrvatskim će izaslanstvom sudjelovati na redovitoj sjednici Zajedničkog Odbora zemalja članica CEFTA-e u Bukureštu. Na sjednici će bit riječi o robnoj razmjeni država CEFTA-e, datumu stupanja na snagu Ugovora o pristupanju Makedonije CEFTA-i, ocjeni sukladnosti i nadzoru nad tržištem na području industrijskih proizvoda te povlačenju Bugarske i Rumunjske iz CEFTA-e. Ministar će biti dostupan za izjave za medije oko 11 sati.

ZAGREB - Na drugom, završnom danu nacionalne konferencije o ruralnom razvoju, koju organizira Hrvatska mreža za ruralni razvoj (HMRR), bit će riječi o mogućnostima financiranja ruralnog razvoja za organizacije civilnog sektora, o ruralnom razvoju Europe te radu HMRR-a. U sklopu konferencije bit će održana i konferencija za novinare, a skup će, kako je najavljeno, zatvoriti ministar poljoprivrede Petar Čobanković. (9,00 sati, početak konferencije, 10,45 sati, konferencija za novinare, Starogradska vijećnica, Čirilmetodska 5).

ZAGREB - Predstavnici konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte na susretu s novinarima iznijet će ostvarene rezultate Programa poboljšanja konkurentnosti hrvatskih tvrtki "20 ključeva". U program, koji Deloitte provodi s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva već treću godinu, dosad je uključeno 38 tvrtki (9,30 sati, Deloitte, Heinzelova 33).

ZAGREB - Porezna uprava do konca prošlog tjedna obradila je gotovo 70 posto prijava poreza na dohodak za prošlu godinu i za sada rekordan dohodak od nesamostalnog rada - više od 6,17 milijun kuna - zabilježen je u Zagrebu, dok je najviši dohodak od obrta i slobodnih zanimanja, više od 3,6 milijuna kuna, prijavljen u Požegi. Prema podatcima Ministarstva financija, do kraja prošlog tjedna poreznici su obradili 633.796 ili 69,7 posto od ukupno 909.223 zaprimljene prijave poreza na dohodak za 2005. godinu. Prema do sada obrađenim prijavama, povrat poreza ostvarilo je više od 577 tisuća obveznika kojima država treba vratiti više od milijardu kuna, dok državi na ime poreza na dohodak više od 34 tisuće građana treba uplatiti još 188,8 milijuna kuna. Isplate povrata poreza idu redovito kako se prijave obrađuju, a bilježi se i značajan porast iznosa do sada izvršenog povrata, ističu iz Ministarstva.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u prvih pet mjeseci ostvareno 111 kružnih putovanja stranih brodova, što je 11 posto više nego u istom razdoblju lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Na tim je brodovima došlo 107,3 tisuće putnika koji su u Hrvatskoj boravili ukupno 144 dan. U odnosu na isto lanjsko razdoblje broj putnika povećan je 12,5 posto, a ukupan broj dana boravaka tih putnika za 1,4 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙