FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 9. srpnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 9. srpnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ĐAKOVO - U Đakovu je danas održana središnja priredba 40. đakovačkih vezova, svečani mimohod svih sudionika smotre čiji je ovogodišnji pokrovitelj predsjednik Republike Stjepan Mesić, a supokrovitelji Hrvatski sabor i Vlada. U ovogodišnjem mimohodu gradskim središtem prošlo je oko tri tisuće izvođača u 63 folklorne skupine iz zemlje i inozemstva, 40 okićenih svatovskih zaprega, 40 jahača u narodnom ruhu. Osim folklornih skupina iz svih krajeva Hrvatske, u mimohodu su prošle skupine iz Italije, Mađarske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Vojvodine.

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati danas je u Zagrebu predstavila program decentralizacije matricom popularnoga TV-kviza "Tko želi biti milijunaš". HNS-ovi natjecatelji na kvizu, gradski vijećnici u Zagrebu - Jozo Radoš, Alenka Košiša Čičin-Šain i Morana Paliković-Gruden - na šaljiv su, ali i ozbiljan način objasnili za kakvu se decentralizaciju zauzima HNS. U odgovorima u kojima su "zapeli" pomogli su im džokeri "zovi" - predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić (video-linkom) i predsjednica stranke Vesna Pusić, koja je bila nazočna kvizu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

ŽRNOVO - Mjesto i župu Žrnovo na otoku Korčuli od danas resi brončani kip pape Ivana Pavla II. koji je blagoslovio kotorski biskup msgr. Ilija Janjić. Ispred župne crkve sv. Martina na blagoslovu kipa i svečanom euharistijskom slavlju bilo je mnoštvo vjernika, otočana i turista, predstavnika crkvene i svjetovne vlasti te mnogobrojni hodočasnici, koji će večeras u Blatu proslaviti blagdan blažene Marije Propetog Isusa Petković koju je baš papa Ivan Pavao II. i proglasio blaženicom. Kip Ivana Pavla II. izradio je, na poticaj župnika don Bože Baničevića, mještanin Žrnova, akademski kipar Radoslav Duhović.

VUKOVAR - Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo Dedeić, kojih ovih dana boravi u Hrvatskoj u okviru proslave državnosti Crne Gore, odao je danas počast žrtvama Vukovara iz Domovinskog rata. Mitropolit Mihailo je položio vijenac podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjestu masovne grobnice na Ovčari. "Svaki pošten čovjek, bio kršćanin ili nekršćanin, trebao bi doći u Vukovar i posjetiti ovo mjesto", rekao je u izjavi novinarima dodajući kako je u Vukovaru počinjen najveći zločin nakon Drugoga svjetskog rata. Najavio je da će još tijekom ove godine vodstvo CPC-a posjetiti i Dubrovnik te se pokloniti i dubrovačkim žrtvama Domovinskog rata.

KARLOVAC - U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros u 5,28 sati u Karlovcu poginuo je 40-godišnji vozač motocikla iz Barilovića, izvijestila je karlovačka policija. Predrag Kozlina vozio je kawasaki Marmontovom alejom, no nije se kretao sredinom prometnog traka, nego je u jednom trenutku skrenuo udesno, pri čemu je prednjim kotačem udario u rubni kamen. Nakon toga desnim bočnim zrcalom udario je u stup reklame, pao je s motocikla te udario u stup javne rasvjete. Umro je na mjestu nesreće, priopćila je karlovačka Policijska uprava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙