FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 13. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 13. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Na okruglom stolu "Suzbijanje nasilja u obitelji - sankcije i moguće alternative" državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Snježana Bagić upozorila je da je taj oblik nasilja u porastu i da je jedan od najgrubljih načina kršenja ljudskih prava. U rješavanje tog problema trebaju se aktivno uključiti sve institucije, rekla je Bagić i dodala da je radna skupina Ministarstva izradila nacrt prijedloga zakona o sprječavanju nasilja u obitelji koji predlaže povećanje kazni za nasilnike, a sudski predmeti trebali bi se rješavati u što kraćem roku. U radu okruglog stola sudjeluju predstavnici hrvatskog pravosuđa, profesori zagrebačkog Pravnog fakulteta, stručnjaci s područja psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji i novinari.

SINJ - Zbog neisplaćenih plaća za travanj ove godine većina od ukupno 420 radnika Tvornice konca "Dalmatinke Nove" jutros je počela štrajkati. Štrajk će potrajati dok poslodavac ne ispuni dogovore s predstavnicima Nezavisnog sindikata i isplati zaostale plaće, kazala je predsjednica tvorničke sindikalne podružnice Iva Radonja. Inače, sinjska tvornica konca, u kojoj je do prije rata radilo i do tri tisuće radnika, prije četiri godine je prodana talijanskoj tvrtki "La Distributice" iz Trsta.

ŠIBENIK - Hrvatska udruga razvojačenih branitelja Domovinskog rata (HURBDR) predložit će HRT-u i Hrvatskom saboru uvođenje posebnoga televizijskog programa koji bi prenosio suđenja na Haaškom sudu, rekao je danas na konferenciji za novinare u Šibeniku predsjednik Udruge Vladimir Gojanović. Taj televizijski program mogao bi prenositi i suđenja u Hrvatskoj za ratne zločine počinjene u Domovinskom ratu, dodao je Gojanović. Udruga smatra da bi saborski zastupnici trebali zahtijevati uvođenje posebna televizijskog programa jer se tako može, kako je rečeno, skinuti hipoteka zločina s hrvatskih građana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙