FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 14. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.
ZAGREB, 14. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

ZAGREB - Izložba "Suvremena hrvatska grafika", na kojoj se predstavljaju 32 hrvatska umjetnika, otvorena je u japanskom gradu Hekinanu, četrdesetak kilometara od Nagoye. Izložbu je otvorio Drago Štambuk, hrvatski veleposlanik u Japanu, zajedno s Takuom Nagashimom, gradonačelnikom Hekinana, izvijestilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. Prilikom otvorenja izložbe, 13. lipnja, veleposlanik Štambuk upozorio je na značaj kulturne razmjene za jačanje prijateljstva među narodima, te kako je kultura jedan od preduvjeta mira i tolerancije među narodima. Na izložbi su predstavljene i turističke ljepote Hrvatske, posteri i brošure na japanskom jeziku te promidžbeni materijali o izložbi.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Židovske kulturne scene "Bejahad" koje ga je upoznalo s pripremama za ovogodišnju manifestaciju "Bejahad" koja će se održati, po sedmi put, sredinom rujna na Hvaru, izvijestio je danas Ured predsjednika. "Bejahad" kao godišnja kulturna manifestacija okuplja veliki broj Židova iz država nastalih raspadom SFRJ, ali i drugih europskih zemalja, te Izraela i SAD. Ove će godine posebni gosti "Bejahada" biti Židovska općina iz Praga te kulturne udruge bošnjačke nacionalne manjine iz Zagreba. Izaslanstvo je pozvalo Predsjednika Republike da otvori ovogodišnju manifestaciju, što je Predsjednik i prihvatio. U izaslanstvu "Bejahada" bili su Kotel Da Don, Vladimir Šalamon, dr. Ivo Goldstein, Sonja Samokovlija i Blaženka Vrdoljak-Šalamon.

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozvalo je danas Vladu i Ministarstvo kulture da se slobodnim novinarima hitno omogući nesmetano korištenje jedine javne novinske dokumentacije u Hrvatskoj, koja djeluje pod nazivom Vjesnikova novinska dokumentacija. "Novim tarifnim pravilima određene su nerazumno visoke cijene, prema kojima bi za jednokratno korištenje dokumentacije slobodni novinari trebali plaćati 500 kuna za uvid u fajl, 100 kuna naknade za rad dokumentarista i 10 kuna po svakom ispisu ili presliku", navodi u priopćenju HND. Također tvrdi da se "kod takvog određivanja cijena potpuno ignoriraju autorska prava novinara, odnosno činjenica da se 'prodaje' uvid u ranije objavljene napise novinara, nerijetko i upravo onoga koji to zatraži, a istodobno za autorska prava korištene dokumentacije ne plaća nitko nikome".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙