FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 15. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 15. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Državnu nagradu za znanost za životno djelo dobili su u području prirodnih znanosti Svetozar Kurepa, profesor emeritus zagrebačkoga Sveučilišta, akademici Ivan Čikeš u području biomedicinskih, Stjepan Jecić u području tehničkih, Rafo Bogišić u području humanističkih i profesor emeritus zagrebačkoga Sveučilišta Željko Horvatić u području društvenih znanosti, priopćeno je danas iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Odbor za dodjelu državnih nagrada za znanost pod predsjedanjem Vladimira Šeksa donio je 8. lipnja odluku o nagrađivanju 32 znanstvenika državnim nagradama za 2005. Osamnaestero znanstvenika i profesora dobilo je godišnje nagrade za znanost, četvero znanstvenika i profesora za populariziranje i promidžbu znanosti, a nagrađeno je i petero znanstvenih novaka.

ROVINJ/PULA - Dvije osobe jučer su se utopile na istarskom području. Prvi slučaj se dogodio u 11,15 sati u moru ispred auto-kampa Porton Biondi u Rovinju, gdje je metar od obale pronađeno tijelo 69-godišnjega D. R. iz Rovinja. Drugi slučaj zabilježen je oko 14 sati u moru ispred plaže Ambrela u turističkom naselju Verudela u Puli, a utvrđeno da se radi o 28-godišnjem R. V. iz Pule, inače, mentalno retardiranoj osobi. U oba slučaja kod unesrećenih nisu pronađeni tragovi nasilja, te je utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem.

BERLIN - Poznati televizijski urednik i voditelj Nedjeljnog dnevnika Goran Milić, koji svakodnavno izvještava sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, neugodno je ostao iznenađen u Berlinu kada su nepoznati lopovi provali u HTV-ov kombi razbivši staklo i iz njega ukrali vrijedan navigacijski uređaj. Goran Milić je događaj odmah prijavio njemačkoj policiji koja je napravila zapisnik o počinjenoj šteti. Provala je izvršena usred bijela dana u središtu Berlina, očito s ciljem krađe vrijedne televizijske opreme, koju je ovom prigodom Milić sa svojom ekipom na vrijeme sklonio na sigurno mjesto. "Moja je ekipa ostala iznenađena, no možete pretpostaviti što nas sve dočekuje na putovanju gdje u prosjeku prelazimo i po 500 kilometara dnevno krstareći od Munchena, Frankfurta, pa do Hamburga i Berlina", rekao je Milić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙