FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 8. srpnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 8. srpnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Nepoznati počinitelj sinoć je sa spomen-obilježja 1. samostalne satnije Podsused, prve dragovoljačke postrojbe iz Domovinskog rata, skinuo i odnio brončanu ploču postavljenu u znak sjećanja na pripadnike satnije, doznaje se danas u PUZ-u. Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca iz Domovinskog rata, čiji su članovi bili pripadnici postrojbe, to je spomen-obilježje na Podsusedskom trgu podigla prošle godine, uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Ministarstvo je u današnjem priopćenju najoštrije osudilo taj vandalski čin.

ČAKOVEC - Kod utvrde Zrinskih u središtu Čakovca danas je održana prigodna javna svečanost na kojoj je u čakovečki Stari grad uvedena povijesna postrojba Zrinske garde i početak straže kod spomenika Nikoli Zrinskom. Tako će od danas do 29. srpnja gardisti svake subote od 10 do 12 sati biti na straži koja će završavati točno u podne pucnjem iz gardijskog topa. Današnjom svečanošću počinje promidžba Zrinske garde kao važnoga turističkog proizvoda Međimurske županije. U ceremoniji su preuzeti i ključevi palače Zrinskih, pri čemu je zapovjednik Zrinske garde Mladen Obadić dao prijavak međimurskom županu Josipu Posavcu.

ĐAKOVO - U povodu dvostrukog jubileja đakovačke Državne ergele lipicanaca - 500. obljetnice njezina spomena i dva stoljeća lipicanskog uzgoja, danas je u Spomen-muzeju biskupa Strossmayera u Đakovu, u sklopu 40. đakovačkih vezova, otvorena izložba fotografija Marina Topića "Konji". Taj osječki umjetnik fotografije snimao je đakovačke lipicance prošle godine kroz sva četiri godišnja doba. Nakon uvodne riječi ravnatelja Spomen-muzeja biskupa Strossmayera Petra Strgara, o povijesti Ergele i lipicanskom uzgoju na tom području govorio je prof. dr. Andrija Šuljak. O proslavi Ergelinih jubileja govorio je njezin ravnatelj Pavo Sabolski, a izložbu, na čijem je otvorenju bio i autor, otvorio je đakovački gradonačelnik Zoran Vinković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙