FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barr zatražio odobrenje FTC-a i njemačkih regulatora

ZAGREB, 7. srpnja 2006. (Hina) - Barr zatražio odobrenje FTC-a i njemačkih regulatora
ZAGREB, 7. srpnja 2006. (Hina) - Barr zatražio odobrenje FTC-a i njemačkih regulatora

HINA - Financijski servis

Američka kompanija Barr Pharmaceuticals danas je objavila da je zatražila odobrenje američke Savezne trgovinske komisije (FTC) i njemačkih regulatora, kao i sva ostala regulatorna odobrenja za predloženo preuzimanje Plive, prenosi Zagrebačka burza.

"U srijedu smo obavili početni razgovor s članovima FTC-a, te se nisu pojavila nikakva značajna preliminarna pitanja koja bi, prema našem mišljenju, iz perspektive SAD-a mogla predstavljati prepreku za potencijalnu akviziciju Plive", rekao je Bruce L. Downey, predsjednik i glavni izvršni direktor Barra.

Dodao je da su danas zatražili neophodno Hart-Scott-Rodino odobrenje od FTC-a kao i odgovarajuća odobrenja od njemačkih i ostalih relevantnih europskih regulatora te izrazio nadu o brzom dobivanju odobrenja.

"Namjeravamo što je prije moguće izdati formalnu ponudu za preuzimanje Plive u skladu s hrvatskim Zakonom o preuzimanju dioničkih društava te uputama HANFA-e", rekao je.

Barr je, kako se navodi, još jednom naglasio da ima financijska jamstva neophodna za izvršenje transakcije.

Barr Pharmaceuticals objavio je u ponedjeljak, 3. srpnja, u hrvatskom dnevnom tisku namjeru objavljivanja ponude za preuzimanje Plive, najavljujući da će u zakonom propisanom roku objaviti ponudu za preuzimanje, tj. ponudu za stjecanje svih dionica Plive.

Islandska farmaceutska kompanija Actavis je pak jučer objavila Obavijest o namjeri objavljivanja ponude za preuzimanje Plive.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙