FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 7. srpnja

ZAGREB, 7. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 7. srpnja.
ZAGREB, 7. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 7. srpnja.

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i HUM-CROMA organizatori su okruglog stola pod nazivom "Hrvatske razvojno-gospodarske perspektive i koncepcija moralnog kapitalizma". Skup se organizira pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića koji će, kako je najavljeno, izložiti svoja gledišta o smjernicama gospodarsko-socijalnog razvoja Hrvatske (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Predstavnici hotelskog lanca Kempinski na konferenciji za novinare predstavit će "Kempinski Hotel Porto Mariccio", turistički kompleks luksuzne kategorije koji planiraju izgraditi na jugozapadnoj obali Istre, nasuprot otočju Brijuni. Središte kompleksa bit će hotel s pet zvjezdica koji će imati 250 soba i apartmana (11,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Energetski institut Hrvoje Požar obilježit će Dan Instituta, te u neformalnom razgovoru izvijestiti o aktivnostima i projektima na kojima je Institut radio tijekom protekle godine. Institut je osnovan 1994. odlukom Nadzornog odbora Hrvatske elektroprivrede, a 2004. preoblikovan je u neprofitnu znanstvenu ustanovu u vlasništvu Republike Hrvatske (11 sati, Energetski institu Hrvoje Požar, Savska 163).

ZAGREB - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj smanjene su u svibnju ove godine u odnosu na travanj za 1,3 posto, dok su u odnosu na isti mjesec lani bile manje za 3,9 posto, prvi su rezultati koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS). Pad zaliha gotovih industrijskih proizvoda zabilježen je i u travnju (0,8 posto na mjesečnoj i 0,9 posto na godišnjoj razini) te u ožujku (4,2 posto na mjesečnoj i 1,2 posto na godišnjoj razini).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u travnju ove godine održano ukupno 447 poslovnih skupova sa više od 39,8 tisuća sudionika, a ukupni promet od poslovnih skupova iznosio je 18,14 milijuna kuna. Od ukupnog broja poslovnih skupova održanih u travnju 212 ili 47 posto skupova bilo je s noćenjima, sa ukupno 25,7 tisuća noćenja, a 235 ili 53 posto skupova bez noćenja, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

ZAGREB - U Zagrebu je u prvom tromjesečju ove godine završena izgradnja 822 stana, što je višestruko povećanje prema istom razdoblju lani kada ih je dovršeno 238, objavio je zagrebački Gradski zavod za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. U izgradnji je tijekom prvog tromjesečja u Zagrebu bilo 3.256 stanova, što je za 18,3 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Statistički podaci također pokazuju da se u Zagrebu grade sve veći stanovi.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙