FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. srpnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti.
ZAGREB, 4. srpnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti.

ZAGREB - Na 21. sjednici Hrvatskog sabora bit će riječi o izmjenama Zakona o Državnom odvjetništvu i izmjenama Zakona o javnom bilježništvu. Odvjetništva više ne bi po punomoći zastupala lokalne jednice, već bi se prema izmjenama koje predlaže Vlada, u Državnom odvjetništvu osnovao posebni odjel za nadzor rada i edukaciju državno-odvjetničkih dužnosnika. Također bi se u odvjetništvo uvela i pravosudna inspekcija. Izmjenama Zakona o javnom bilježništvu Ministarstvo pravosuđa moglo bi povećati broj javno-bilježničkih ureda, ako to 'nalože' gospodarske ili potrebe građana. Uz položen pravosudni ispit, javnim bi se bilježnikom moglo postati i s tri, umjesto dosadašnjih pet godina radnog staža, a broj javno-bilježničkih pomoćnika ograničio bi se na dva po uredu .

ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je rješenje u kojem islandskoj tvrtki Actavisu nalaže da objavi namjeru za objavljivanje ponude za preuzimanje dioničkog društva Plive d.d. Zagreb. Agencija je utvrdila da je Actavis, počevši od 29. lipnja, stekla 1,505.943 redovitih dionica, 371.865 globalnih depozitornih zapisa (GDR), da s društvom, s kojim zajednički djeluje, drži 0,7 posto dionica i da na temelju sklopljenih opcijskih ugovora drži još 10,7 dionica, tako da raspolaže s ukupno 20,4 posto Plivinih dionica. Actavis je na svojoj internetskoj stranici isti dan objavio informacije iz kojih nedvojbeno proizlazi da kani preuzeti Plivu, te je po Zakonu o preuzimanju dioničkih društava obvezan obavijestiti o namjeri objavljivanja ponude za preuzimanje.

OPATIJA - Na sastanku mješovite Hrvatsko-slovensko-talijanske komisije za zaštitu Jadranskog mora i obalnih područja biti će predstavljena nacionalna godišnja izvješća o balastnim vodama i rezultati analiza balastnih voda, nacionalni planovi upravljanja balastnim vodama, aktivnosti za proglašenje Jadrana posebno zaštićenim područjem, te druge aktivnosti. Mješovita komisija osnovana je 1977. godine na temelju Sporazuma o zaštiti Jadranskog mora i obalnih područja sklopljenog 1974. godine sa ciljem multidisciplinarnog rješavanja problema okoliša u Jadranskom prostoru. Opatijskom sastanku predsjeda Republika Hrvatska, a koordinator je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

SISAK - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec sinoć je na tribini HDZ-a u Sisku odbacio prigovore "nedobronamjernih kritičara da Vlada nema strategiju hrvatskoga gospodarskog razvoja". Podatak, koji, kako je kazao, iznosi prvi put javno, da je "realna stopa rasta bruto domaćeg proizvoda u prvom tromjesečju ove godine iznosila velikih šest posto, a u zadnjem tromjesečju prošle godine bila je 5,2 posto", odgovor je nedobronamjernim kritičarima i dokaz da ova Vlada ima gospodarsku strategiju. "Znamo što činimo, spremni smo na kritike ako su dobronamjerne, spremni smo razmotriti i druge prijedloge i rješenja ako ih ima i ako su bolja od naših", poručio je Polančec.

ZAGREB - U Zagrebu je u prvih pet mjeseci ove godine registrirano 205.032 turističkih dolazaka i 355.265 turističkih noćenja, a broj dolazaka povećan je za 9,7 posto te noćenja za 8,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Po podacima Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za prostorno uređenje samo tijekom svibnja ove godine u Zagrebu je zabilježen rast turističkih dolazaka od 12,5 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, a prijavljenih 57.635 turista ostvarilo je 94.268 noćenja ili 11,5 posto više nego u prošlogodišnjem svibnju. U strukturi noćenja, 25,2 posto bila su noćenja domaćih turista, a 74,8 posto stranih.

KORČULA - U Korčuli je sinoćs otvoren Festival viteških igara koji se u tom gradu u početku srpnja održava od 1997. Festival je počeo mimohodom viteških udruga i smotrom na prostorima i trgovima Staroga grada. Nastupile su viteške udruge "Kumpanjija" iz Blata, Smokvice i Pupnata, "Moštra " iz Žrnova i " Moreška " iz Korčule. Nakon mimohoda na Ljetnoj pozornici sve su udruge sudjelovale u bogatu folklornom programu plesova s mačevima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙