FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 6. lipnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 6. lipnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Ministar zdravstva Neven Ljubičić danas je Hrvatskom saboru predstavio prijedlog petogodišnje nacionalne strategije razvoja zdravstva, u kojoj su osnovni ciljevi - jačanje preventive, kraće liste čekanja, financijska stabilizacija i promjena politike lijekova. Naglasivši važnost preventivne medicine, Ljubičić je rekao da je broj preventivnih sistematskih pregleda od 1999. do kraja 2003. smanjen za više od 60 posto. Kako bi se ojačala prevencija, ministar je najavio donošenje više nacionalnih programa, poput programa borbe protiv kardiovaskularnih bolesti, prevencije šećerne bolesti, ranog otkrivanja raka dojke i debelog crijeva. Naglasio je i važnost jačanja sustava primarne zdravstvene zaštite te racionalnije potrošnje lijekova, čemu bi trebalo pridonijeti uvođenje osnovne i dopunske liste lijekova.

ZAGREB - Građevna inspekcija danas je počela uklanjati bespravno izgrađen objekt na Cintineri, na predjelu Kapovici u Medulinu, izvijestilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. U ovoj fazi planira se ukloniti osam bespravnih građevina na tom području, a sve su izgrađene bez lokacijske i građevne dozvole na predjelu na kojem gradnja nije dopuštena. Svim ulagačima građevna je inspekcija nakon nadzora uručila rješenja o uklanjanju u tijeku siječnja, veljače i ožujka ove godine, u kojima je zatražila da sami uklone svoje bespravne gradnje. Ulagači su uložili žalbe na rješenja, koja je Ministarstvo odbilo te počelo uklanjati bespravnu gradnju.

ZAGREB - Pod predsjedanjem ministra kulture Bože Biškupića održana je sjednica vijeća Festivala igranog filma u Puli na kojoj je usvojen programski plan i financijski okvir 53. Festivala igranog filma u Puli, priopćeno je danas iz Ministarstva kulture. Za prikazivanje u glavnom programu Vijeće je odabralo filmove "Libertas" Veljka Bulajića, "Sve džaba" Antonija Nuića, "Put lubenica" Branka Schmidta, "Karaula" Rajka Grlića, "Što je muškarac bez brkova" Hrvoja Hribara te "Duh u močvari" Branka Ištvančića. Vijeće je na prijedlog umjetničkog ravnatelja Zlatka Vidačkovića uputilo molbu Ministarstvu kulture i HRT-u za prebacivanje filmova "Volim te" redatelja Dalibora Matanića i "Trešeta" redatelja Dražena Žarkovića na 35-milimetarsku vrpcu u cilju prikazivanja u glavnom programu.

ZAGREB - U Hrvatskoj je, po podatcima Državnoga zavoda za statistiku, 2005. promaknuto 368 doktora znanosti od kojih je 82,6 posto doktoriralo na najvećem, zagrebačkom Sveučilištu. Na stupanj doktora znanosti prošle su godine promaknuti kandidati na još četirima hrvatskim sveučilištima - u Osijeku 29 (7,9 posto), u Splitu 19 (5,2 posto), u Rijeci 10 (2,7 posto) i Zadru šest (1,6 posto) i to svi u području humanističkih znanosti. Jedino nA najmlađem hrvatskom sveučilištu - dubrovačkom - prošle godine nije bilo promaknutih doktora znanosti. Udio žena među kandidatima koji su postigli akademski stupanj doktora znanosti je 45,1 posto, odnosno prošle godine doktoriralo je 166 žena. Prosječna dob kandidata bila je 37,9 godina, a najviše je novih doktora znanosti bilo u dobi od 30 do 34 godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙